Merre tovább, globális gazdaság?

Kategória: Aktuális.

Az ING Investment Management globális vagyonkezelő szerint a világgazdaság egyértelműen a fenntartható "gyógyulás" útján jár, még akkor is, ha időnként a kifáradás bizonyos jelei mutatkoznak. A vállalati szektor továbbra is jól teljesít, hiszen a profitokon már látszik az agresszív költségcsökkentések és racionalizálások eredménye. A kereslet fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmakat pedig már rövidtávon ellensúlyozni fogják a termelékenységi adatok pozitív hatásai.
Olvass tovább

A bajba jutott piacok lehetőségeket teremtenek

Kategória: Aktuális.

Az ING Investment Management ismertette jövő évre vonatkozó makrogazdasági előrejelzését, valamint befektetési várakozásait. Az ING Investment Management szakemberei szerint habár a világ a szakadék szélén táncol, a gazdasági válság nem fordul át globális depresszióba, sőt, az általános visszaesés ellenére jó néhány olyan iparág van, amely vonzó befektetési lehetőségeket rejt.
Olvass tovább

A legnagyobb kockázat

Kategória: Aktuális.

Az ING Investment Management (ING IM) közreadta 2008 második félévére vonatkozó előrejelzését. Elemzői szerint az év második felében a legnagyobb kockázatot már nem az Egyesült Államok jelzálogpiaci krízisének további terjedése, hanem a globális inflációs nyomás, illetve egy esetlegesen elhúzódó USA recesszió jelentheti.
Olvass tovább