Az ingatlanpiac helyzete és kilátásai

Kategória: Aktuális.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2000 tavasza óta szervez negyedévenkénti felméréseket a vállalatok, az ingatlanfejlesztők és -forgalmazók, valamint a lakosság ingatlanpiaci terveinek, szándékainak és kilátásainak feltérképezése céljából. A kutatás az AL Holding ingatlanfejlesztő valamint az Ingatlan és Befektetés című szakfolyóirat szakmai támogatásával folyik.
Olvass tovább

Oroszok a Ganz cégében

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezi, hogy a Zakrutoe Akcionernoe Obcsesztvo, Transzportno-Technologicseszkoe Masinoctroenie Társaság (TTM) a Ganz Gépgyár Holding Zrt-vel közösen irányítást szerezzen a Ganz Engineering Környezetvédelmi Kft. (Ganz EK) felett.
Olvass tovább

A Ringier elad

Kategória: Aktuális.

A Ringier AG eladja 2006 tavaszán vásárolt ukrajnai leányvállalatát, a Free Media Ukraine-t, a vevő a román, Adevarul Holding SRL kiadói vállalat. Ukrajnában a 106 munkatársat foglalkoztató, Free Media Ukraine adja ki a Blik napilapot. A Ringier stratégiai okokból döntött a cég eladása mellett, a jövőben a sikeres Közép- és Kelet-Európai tevékenységeire fog fókuszálni.
Olvass tovább

Terjeszkedhet a Pharmanova

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. irányítást szerezzen négy gyógyszertárat működtető vállalkozás felett. A Pharmanova ezév januárjában vette meg az AW Holding Kft-től annak a budapesti Veszter Bt-ben, a szekszárdi Aesculap 64 Bt-ben, a dunakeszi Rézkígyó Bt-ben, valamint a tiszafüredi Királyfi és Társa Bt-ben meglévő kültagi részesedését.
Olvass tovább

Teljes tulajdonjog a Magyar Telekomnál

Kategória: Aktuális.

A Magyar Telekom stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IKO Production Kft.-vel. A megállapodás szerint a közös tulajdonban lévő IKO-Telekom Media Holding Zrt. eszközeit felosztják, így a Magyar Telekom megszerzi a Holding tulajdonában lévő két önálló interaktiv szolgáltató társaság, az IKO New Media Kft. és az IKO Content & Rights Kft. teljes tulajdonjogát.
Olvass tovább

CÉL – középtávon 4%-os piaci részesedés

Kategória: Aktuális.

A holland tulajdonú AutoBinck Holding N.V. az európai piacokon több országban  - többek között Magyarországon is - képviseli a Hyundai márkát. Az AutoBinck az autóiparban immáron 100 éves múltra tekint vissza, és meghatározó jelentőségű vállalat az európai autókereskedelemben. Az eddigi üzleti stratégia, és ambíció a csehországi tapasztalatok alapján lendületes piaci növekedést előlegez meg hazánkban is.
Olvass tovább

Új szolgáltatások a magyar médiapiacon

Kategória: Aktuális.

A MediaGo Holding célja a médiatulajdonosok szakmai támogatása valamint képviselete a hirdetési piacon. A cégcsoport tagjai a MediaSales, a MediaBay és a MediaQ outsource szolgáltatásokat kínálnak a médiatulajdonosoknak, melyeket házon belül csak rendkívül nagy költséggel, vagy korlátozott eredményességgel lehet megvalósítani. 
Olvass tovább