Emoráció 2010 – Rubik, Bruketa-Zinic, Felcsuti és gasztrosznobéria

Kategória: Aktuális.

Az idei Reklámkonferencia címének, az "Emoráció"-nak megfelelően bőségesen tartogat emocionális és racionális programokat is. Szeptember 28-án délelőtt, a plenáris ülésen ott lesz Rubik Ernő, feltaláló, Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Jelenits István piarista szerzetes, író és tanár, illetve az Alternatív Közgazdasági Gimnázium igazgatója Horn György is.
Olvass tovább

Internet és kultúra, internetes kultúra

Kategória: Kutatás.

Jelentősen és látványoson nőtt a magyar internethasználók aránya az ezredforduló óta, de még mindig sokan vannak, akik nem kapcsolódnak be az online kultúra új világába. Csepeli György és Prazsák Gergő könyve szerint az internetprenetráció növekedésével a digitális egyenlőtlenségek kulturális és személyiségbeli különbségekre vezethetők vissza. Az internet megjelenése folyamatosan és tartósan mélyreható változásokat indított el a világban, melynek nincs olyan pontja, ahol az internet jelentőségét ne tudnánk felismerni.
Olvass tovább

Napidoktor a megelőzésben

Kategória: Aktuális.

Egészségportálként mutatkozott be a hazai internetes piacon, 2010 elején a Napidoktor.hu. Tematikájának köszönhetően néhány hónap alatt több, mint félmillióan látták a napidoktor.hu-t. G. Németh György főszerkesztő szerint a gyors siker alapja, hogy az oldal mögött jól felkészült és szervezett szakmai stáb áll, szakértőik a hazai gyógyászat kiemelkedő képviselői, és alapos piaci felméréseken alapuló, több mint egyéves előkészítő munka előzte meg az oldal indulását.
Olvass tovább

Újabb kinevezések a METRO-nál

Kategória: Aktuális.

Karrier 2010. január 1-től Óvári György értékesítési igazgatóként csatlakozott a METRO Kereskedelmi Kft-hez. Korábban a 7ya Supermarkets Kazakhstan vezérigazgatójaként dolgozott, azelőtt pedig különböző kereskedelmi vállalatoknál töltött be hasonló pozíciókat. Ténylegesen március 1-től veszi át az értékesítési igazgatói feladatokat Zsombor Tibortól, aki új, régiós pozícióba került kinevezésre.
Olvass tovább

2012-ig válságban a médiapiac?

Kategória: Aktuális.

"2012-re állhat helyre a hazai médiapiacon a válság előtti környezet, és indulhat el visszafelé a hirdetői és az olvasói piac a mélypontról." - nyilatkozta az MTI-nek a Sanoma Budapest vezérigazgatója, Szabó György. Szabó szerint a „magyar átlagember nem szenved a válságtól, szeret jól élni, és ez meglátszik magazinfogyasztásán is, "Sokaknak van ma még annyi tartaléka, hogy ha halasztja is nagyobb értékű beszerzéseit, a kisebbekben nem fogja vissza magát."
Olvass tovább

Nika György az Este műsorvezetője lesz

Kategória: Aktuális.

Az Este szerkesztő-műsorvezetőjeként folytatja munkáját március közepétől Nika György. Az MTV brüsszeli tudósítója a hétköznap esténként látható hírháttér műsort Mészáros Antóniával váltásban fogja vezetni, miután Krizsó Szilvia, a hírháttér-műsor korábbi vezetője a vasárnapi A szólás szabadságában folytatja munkáját.
Olvass tovább