Gyárfás Tamás saját tévét indíthat

Kategória: Aktuális.

Saját kereskedelmi csatornára adott be regisztrációs kérelmet Gyárfás Tamás és csapata az ORTT-hez. Ha elindul, az új tévé lesz az utóbbi idők mellőzött médianagyágyúinak gyűjtőhelye. A tévé körül felbukkanhat Friderikusz Sándor, Bárdos András és Juszt László is. Gyárfás az Indexnek azt mondta, a csatornaalapítás az egyik lehetőség csupán azok közül, amelyekben gondolkodik.
Olvass tovább

Zelenay Anna (AGB Nielsen Médiakutató Kft) nyílt levele Friderikusz Sándornak

Kategória: Aktuális.

Kedves Friderikusz Sándor! Engem ma már igen kevés publicista, zsurnaliszta, glosszista vagy egyéb médiamunkás képes meglepni, ha a nézettség méréséről nyilvánul meg. Több mint egy évtizede terjesztjük itthon a nézettségi statisztikát, és a számok értésének mikéntjét, de - tisztelet a kivétenek - amikor a sajtó képviselői, vagy a tévés személyiségek a televízió nézőszámait citálják, legkevésbé sem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, vagy akár csak kérdezzenek a számok jelentésének. Ehelyett többnyire a bornírt városi legendák emlőjén hizlalják saját írásukat.
Olvass tovább

D. Tóth Kriszta az év médiaszemélyisége

Kategória: Aktuális.

Az Év Médiaszemélyisége díjat minden évben egy olyan személynek ítéli oda a Média 2003 Alapítvány, aki az országos sajtóban tevékenykedik, munkája megkérdőjelezhetetlen, jó példa a szakmaiságra, elhivatottságra, emberségre. Az idén D. Tóth Kriszta követi a korábban díjazott Baló Györgyöt, Friderikusz Sándort és Szellő Istvánt.
Olvass tovább