Két magyar díjazott a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Kihirdették a győzteseket a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. A 120 országból érkezett 1,19 millió nevezésből két magyar alkotás is a legjobbak közé jutott. A Huawei Next Image nemzetközi megmérettetését – melynek témája az idei év különleges nyara volt – egy dán fotós, Sune Pedersen „Ölelés” képe nyerte. Az egyik kategória győztese és különdíjasa pedig egy-egy magyar fotós, Aljona Akszjonovics és Biri Andrea lett. A „Life Goals” és a „Summer time” pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban, szeptember 24. és október 25. között.
Olvass tovább

Megnyílt a Huawei Next Image mobilfotós kiállítása

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A World Press Photo kísérő tárlatán hat kategóriában, a magyar szakmai zsűri által választott legjobb amatőr, okostelefonnal készített pályaművek, valamint profi fotográfusok szintén mobillal készült képei láthatók szeptember 24. és október 25 között a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás fókuszában 2020 különleges nyara áll, a fotósok arra keresték a választ, hogyan változott meg a világ idén.
Olvass tovább

Az év legjobb mobilfotósát keresi a Huawei

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Újabb nemzetközi okostelefon-fotós versenyt hirdetett a Huawei. A vállalat tavalyi, magyar győzelemmel zárult Next Image mobilfotós versenye után, idén InFocus névre hallgató közép-kelet-európai megmérettetésén a résztvevők 6 kategóriában, valamint első alkalommal, videós tartalommal is versenybe szállhatnak a „2019 legjobb okostelefon-fotósa” címért. A rangos nemzetközi zsűri tagjai között helyet kapott a Vogue fotósa, valamint a gyártó nagykövete, Gal Gadot színésznő is.
Olvass tovább