Kedveli-e a magyar választó a Fidesz-fröccsöt?

Kategória: Aktuális.

Választás 2010 A kampány - Stratégia és kommunikáció 2010.15. rész Kétharmad bor-egyharmad szóda. Ez tűnik a legnépszerűbb variációnak ma a hazai söntésekben. A politikai kommunikáció erejét és működését mutatja, hogy egy ilyen kérdés meghatározhatja a közbeszédet. Bárhol járunk felmerül a téma, mindenhol találkozhatunk azokkal az "evangelizált" választókkal, akik harmadokban gondolkodnak. Az OVB által akadályoztatott, ám a Fidesz támogatói által nagyon várt katarzis úgy tűnik április 25-én nem marad el.
Olvass tovább

Hajrára csengettek

Kategória: Aktuális.

Választás 2010 A kampány - Stratégia és kommunikáció 2010.11. rész Az utóbbi hetek izgalmait lezárhatjuk, már ha a pártok jelölt és listaállító képességeit tekintjük. A Fidesz, az MSZP és a Jobbik könnyen vette az akadályt. Sőt a Fidesz stratégiai témaként tekintett az ajánlószelvény gyűjtésre. Egyrészről kommunikációs elemmé tette, erőt demonstrált a begyűjtött cédulák számával, másrészt a kispártok számára megnehezítette a szelvénygyűjtést. Ugyan az MDF és az LMP számára megmaradt az esély a parlamentbe jutáshoz.
Olvass tovább

BKV szerelvények hozzák-viszik a százalékokat

Kategória: Aktuális.

Választás 2010 A kampány - Stratégia és kommunikáció 2010.9. rész A héten azt láthattuk, hogy a Fidesz és a Jobbik egyre többször beleakad egymásba. A Fidesz számára nyilvánvalóan fájdalmas, hogy a kopogtatócédula gyűjtésben és a mozgósításban  lelkes aktivistái mellett már a szavazók egy részében is mutatkozik hajlandóság a kétszeres jobbra átra. Márpedig ha felerősödnek a negatív kampányelemek akkor tudjuk: a szereplők úgy érzik egyre növekszik a tétje a választásnak. Vona Gábornak most nagyobb esélye van behúzni a Fideszt a kampányba, mint Mesterházy Attilának.
Olvass tovább

Aláírták a rádiós szerződéseket

Kategória: Aktuális.

Aláírták a két új országos kereskedelmi rádió hét évre szóló koncessziós szerződését Budapesten. A dokumentumot az Országos Rádió és Televízió Testület részéről Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja látta el kézjegyével, miután Majtényi László elnök a múlt heti döntés után lemondott tisztségéről, és jelezte, nem írja alá a megállapodást.
Olvass tovább

Megbüntették a Tv2-t is

Kategória: Aktuális.

Szalai Annamária, a Fidesz ORTT-delegáltjának javaslata kapta a többséget, hogy pénzbüntetés helyett 12 órára elsötétüljön a Tv2. Pedofíliáról beszéltek februárban a Joshi Bharatban, a csatorna bírósághoz fordul. Az ORTT szerint a délutáni idősávban nem lehet beszélni a pedofíliáról, még akkor sem, ha a műsorban nem hangzanak el trágár szavak.
Olvass tovább

Orbán Viktor chat

Kategória: Aktuális.

A Fidesz elnöke hétfőn az [origo] Vendégszobájában járt, s a piacvezető internetes portál felhasználóinak kérdéseire válaszolt. Az eseményt már csak azért is rendkívüli érdeklődés kísérte, mert ez volt az első alkalom, hogy Orbán Viktornak élő elektronikus beszélgetésben, úgynevezett chat keretei között ennyi érdeklődő tehette fel kérdéseit.
Olvass tovább