A hallgatóknak csak egy része tart a világgazdasági válságtól

Kategória: Aktuális.

Az egyetemisták, főiskolások munkaerő-piaci várakozásait, elhelyezkedési terveit vizsgálta az a kutatás, amely az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. - Országos Felsőoktatási Információs Központ szakmai koordinálásával zajlott az elmúlt hónapokban . A Diplomás pályakövetés 2009. című kutatási program több vizsgálati kérdését a világgazdasági válság különösen aktuálissá tette.
Olvass tovább

Idén először átadták az Év Campus Honlapja díjakat

Kategória: Aktuális.

Nyolcadik alkalommal osztotta ki a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) az immár hagyományos Év Írása, Év Fotója díjakat, a Pál Imre Emlékdíjat, a Pro Sperare díjat, a Hallgató Újságírásért Díjat, és idén először az Év Campus Honlapja díjakat március 12-én Gödöllőn, a Szent István Egyetemen, ahol a Felsőoktatási Média Konferenciát rendezték.
Olvass tovább

Gutenberg galaxis kontra online

Kategória: Aktuális.

A Felsőoktatási Média Konferencia délutáni programjában az egyetemisták, főiskolások médiafogyasztási szokásainak bemutatása mellett az őket leginkább megérintő gerillamarketing eszközökről is szó esett. A nem hagyományos reklámstratégia ismertetése után a Hegyalja fesztiválról, a diákhitelről és a Leszrádióról is a gerillamarketing eszközeinek szempontjából hangzottak el előadások.
Olvass tovább

Az egyetemek, főiskolák számára fontos a saját arculat

Kategória: Aktuális.

Fontos azonban, hogy eladni csak azt lehet, ami valóban tartalommal bír - nyitotta meg szavaival március 12-én a nyolcadik Felsőoktatási Média Konferenciát dr. Solti László, aki a kétnapos rendezvény házigazdája, a Szent István Egyetem (SZIE) rektoraként mondott köszöntőt. A helyszínt idén az intézmény gödöllői kampusza biztosítja.
Olvass tovább

Egyetem vs. főiskola

Kategória: Aktuális.

Alig valamivel nehezebb már csak bejutni egyetemre, mint főiskolára - ez derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ kutatásából. Míg 2004-ben 1,65 volt az egyetem és 1,33 a főiskola bejutási mutatója (vagyis egy helyre 1,65, illetve 1,33 jelentkező jutott), addig mostanra 1,38-ra, illetve 1,25-re szűkült az olló - írja a Népszabadság.
Olvass tovább

Több tucat új mesterképzés

Kategória: Aktuális.

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008. szeptemberben induló képzések című kiadvány hivatalos kiegészítése. A kiegészítésben számos új képzést hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, így az idei képzési kínálat több mint 30 alapképzéssel, 20-nál is több felsőfokú szakképzéssel, valamint közel 70 új mesterképzéssel bővült. Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott a költségtérítési díj összege, az intézmények által szedhető külön eljárási díj, a képzési hozzájárulás összege, az irányszám, esetleg a vizsgakövetelmény, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények.
Olvass tovább

Hamarosan eldől, kit hova vesznek fel

Kategória: Aktuális.

2007. július 25-én este kerülnek ki a www.felvi.hu honlapra a 2007-es felsőoktatási felvételi ponthatárai. Július első felében majdnem 58 ezer újabb pontszámításhoz szükséges dokumentum és egyéb levél érkezett az Országos Felsőoktatási Információs Központba (OFIK), így az idei eljárás során feldolgozott dokumentumok száma már meghaladja a félmilliót.
Olvass tovább