Megtévesztő SMS játék a Vodafone-tól

Kategória: Aktuális.

A Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. 2009. július 13. és 2009. szeptember 10. között megtartott "Nyári SMS promóció" elnevezésű játékával kapcsolatban fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Emiatt a távközlési cég 40 millió forint bírságot kapott.
Olvass tovább

20 milliós GVH bírság a Magyar Telekomnak

Kategória: Aktuális.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Magyar Telekom Nyrt. amikor egyes kommunikációs eszközökön nem közölte, hogy a "3000 perc ajándékba" szlogennel népszerűsített ajánlata csak bizonyos feltételekkel érvényes. Emiatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.
Olvass tovább

Egy hónappal rövidebb a 2010-es kkv marketing

Kategória: Aktuális.

"A közelgő parlamenti választások miatt egy hónappal rövidebb lesz az idei év a marketingben. Nemzetközi és hazai tapasztalatok bizonyítják, hogy a választásokat megelőző és az azt követő hetekben a céges reklámok hatása jelentősen csökken. Emiatt egy rendkívüli uborkaszezonnal kell kalkulálni az éves marketing terv készítésénél a kis- és közepes vállalatoknak." - figyelmeztet Wolf Gábor kkv marketing szakértő.
Olvass tovább

Nem távolítja el a vízkövet a vízkőmentesítő

Kategória: Aktuális.

Az Oro-Team Bt. 2007. októbertől 2008. augusztus 31-ig a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, a 2008. szeptember 1-től 2008. december 15-ig terjedő időszakban pedig a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A vállalkozás Vízkő-Ex Maxima termékéről azt állította, hogy vízlágyító és vízkőmentesítő hatású, ám állításait nem tudta igazolni. Emiatt a vállalkozás félmillió forint bírságot kapott.
Olvass tovább

Bakker: ”csúcsajándék” 1300 forintért

Kategória: Aktuális.

A Bakker-Holland Hungary Virágküldő Kft. 2008. január 1. és 2008. augusztus 31. között kiküldött promóciós csomagjaiban az általa tartott nyereményjátékokról, illetve a fogyasztóknak kínált ajándékokról a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a vállalkozásnak 5 millió forint bírságot kell fizetnie.
Olvass tovább

Megtévesztő állítások a Preventa ivóvizekről

Kategória: Aktuális.

A GVH észlelte, hogy az eljárás alá vont vállalkozás az általa gyártott és forgalmazott Preventa márkanevű csökkentett deutérium-tartalmú termékeit azok gyógyhatására utaló megállapításokkal népszerűsíti. Reklámjaiban gyógyhatást tulajdonított termékeinek a Hyd Kft., ám állításait nem tudta igazolni - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a vállalkozásnak részletekben 5 millió forint bírságot kell fizetnie.
Olvass tovább

Versenykorlátozásra alkalmas a MÚOSZ honortáblája

Kategória: Aktuális.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) versenykorlátozásra alkalmas magatartást tanúsított, amikor ajánlott minimálárakat tett közzé - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt az érdekképviseletnek 3 millió forint bírságot kell fizetnie. A MÚOSZ egyesületi formában működő, független szakmai, érdekvédelmi szervezet, több ezer fős tagsággal.
Olvass tovább

Megtévesztő ”Best of Metro”

Kategória: Aktuális.

A fogyasztók megtévesztésére alkalmas volt a Metro Kft. egyik, idén januári akcióját népszerűsítő reklámújság - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a nagykereskedelmi társaságnak 5 millió forint bírságot kell fizetnie. A német tulajdonban álló, országszerte 13 áruházat működtető Metro Kft. ez év január 3.-9. között "Best of Metro" néven tartott akciót.
Olvass tovább