Konfliktusokkal jár a kamaszok mobilhasználata

Kategória: Kutatás.

Egy friss kutatás szerint a tinédzserek számára az sms jelenti a kommunikáció legfőbb formáját, pedig a mobiltelefonok gyakran válnak a szülők és az iskola közötti konfliktusok okozójává. A Michigan-i Egyetem és a Pew Reserach Center készített felmérés szerint az sms küldés ma már a kamaszok közti interakció legjellemzőbb formájává vált, azaz gyakoribbá, mint a beszélgetés vagy az internetes csetelés.
Olvass tovább

Indulhat a digitális filmkészítés Debrecenben is

Kategória: Aktuális.

A legújabb grafikai, animációs és filmkészítési technikákkal ismerkedhetnek meg azok az egyetemi vagy főiskolai informatikai alapképzettséggel rendelkező hallgatók, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának februárban induló Digitális filmtechnika szakirányú továbbképzésén. Az így elsajátított ismeretek a filmkészítés mellett a 3D vizualizáció és a játékfejlesztés területein is hatékonyan használhatóak.
Olvass tovább

A magyar háztartások borúlátóbbak

Kategória: Kutatás.

A GfK Hungária és a Corvinus Egyetem közös komplex Fogyasztói Bizalom Indexe 2009 első negyedévében tovább csökkent az előző időszakhoz képest. A 2008 utolsó negyedévében elindult és azóta még tovább gyűrűző globális gazdasági válság továbbra is érezteti hatását, a magyar háztartások kedvezőtlenebbnek látják jelenlegi pénzügyi-anyagi helyzetüket, és az ország jövőbeli gazdasági helyzetét illetően is borúlátóbbak az előző negyedévhez képest.
Olvass tovább

Az egyetemek, főiskolák számára fontos a saját arculat

Kategória: Aktuális.

Fontos azonban, hogy eladni csak azt lehet, ami valóban tartalommal bír - nyitotta meg szavaival március 12-én a nyolcadik Felsőoktatási Média Konferenciát dr. Solti László, aki a kétnapos rendezvény házigazdája, a Szent István Egyetem (SZIE) rektoraként mondott köszöntőt. A helyszínt idén az intézmény gödöllői kampusza biztosítja.
Olvass tovább

Megalakult a a Gyógyszeripari Innovációs Pólushálózat

Kategória: Aktuális.

Gyógyszeripari Innovációs Pólushálózat kiépítését célozza az a megállapodás, melyet Debrecen, Szeged, Pécs városai, egyetemei, iparkamarái, valamint a Teva Gyógyszergyár, a Richter Gedeon és az MTA Szegedi Biológiai Központja írt alá 2009. február 7-én, a Debreceni Egyetem Napján. A nagy volumenű összefogás célja, hogy a Magyarországon hagyományosan erős gyógyszeripar a globális piacon versenyképes termékekkel tudjon megjelenni.
Olvass tovább

Bővül a Noguchi csapata

Kategória: Aktuális.

Sikeres a Noguchi gyakornoki programja: a cég bővülő feladatai ellátására két, internként a Noguchinál dolgozó egyetemi hallgatót vett státusba januártól. Az ügynökség a tavalyi évben indította el gyakornoki programját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, illetve az ELTE Bölcsészettudományi Kar hallgatói számára. A program legfőbb célja, hogy a kommunikációs cég saját nevelésű szakemberekkel fejlessze gárdáját.
Olvass tovább