Az Econet piacát a spekulánsok uralják

Kategória: Aktuális.

Az Econet 630 millió forintos veszteséggel zárta a 2009-es évet, amely két fő okra vezethető vissza. Egyrészt a gazdasági válság miatt beszűkült a médiapiac, ennek a területnek a bevétele 1,1 milliárd forinttal maradt el a 2008-as évhez képest. Másrészt a cég az év második felében elindította saját országos rádióját, amely jelentős költségekkel járt -mondta a Gazdasági Rádiónak a portfolio.hu elemzője.
Olvass tovább

Balázs Csaba: nem politikai rádiót fogunk csinálni

Kategória: Aktuális.

Az Econet-médiabirodalom építésének fontos állomása lehet az országos kereskedelmi rádió indítása. Balázs Csaba, az Econet igazgatóságának elnöke a Gazdasági Rádiónak azt mondta: a szűkülő kereskedelmi rádiós reklámpiac ellenére is jó üzleti lehetőséget lát egy országos rádió elindításában. Megoldás lehet az is, hogy az új reklámfelületet a már meglévőkhöz kapcsolódóan, csomagban értékesítik, úgynevezett "sales house-ok"; azaz a csoporthoz kapcsolódó cégek segítségével.
Olvass tovább

Eladták a Szigetet

Kategória: Aktuális.

Az Econet leányvállalata az Est Media Group Kft. vette meg a céget. A szerződés szerint, ha a perek miatt ellehetetlenül a Sziget Fesztivál megrendezése, az Est Media elállhat a felvásárlástól és még a pénzt is visszakapja. Az ügylet több lépcsőben zajlik le öt év alatt, és teljes értéke maximum 4.95 milliárd forint lesz, ha az econet.hu által megjelölt független könyvvizsgáló legkésőbb 2007. november 30-ig a cég értékét legalább 4,25 milliárd forintban állapítja meg - írja az Index.
Olvass tovább