Indulhat a digitális filmkészítés Debrecenben is

Kategória: Aktuális.

A legújabb grafikai, animációs és filmkészítési technikákkal ismerkedhetnek meg azok az egyetemi vagy főiskolai informatikai alapképzettséggel rendelkező hallgatók, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának februárban induló Digitális filmtechnika szakirányú továbbképzésén. Az így elsajátított ismeretek a filmkészítés mellett a 3D vizualizáció és a játékfejlesztés területein is hatékonyan használhatóak.
Olvass tovább

A Ringier új divíziókat hoz létre

Kategória: Aktuális.

A Ringier több figyelmet kíván szentelni a digitális üzletágaknak és ennek megfelelően átszervezi a cég felépítését. Christian Unger a Ringier vezérigazgatója két új felsővezetői Board pozíciót hoz létre: a Digitális üzletág igazgatói pozíciót és a Közép-Európai igazgatói pozíciót, utóbbi a közép- és kelet-európai üzleti aktivitásokért felel majd. A Board két új tagjának személyét november végén nevezik és hirdetik ki.
Olvass tovább

Megjelent a DIGITÁLIS MÉDIA Tények könyve 2009

Kategória: Aktuális.

17 cikk, 48 táblázat és 13 grafikon 52 oldalon - ez a DIGITÁLIS MÉDIA Tények könyve 2009 számokban. A Neo Interactive által szerkesztett kiadvány a hazai digitális médiapiac mellett a nemzetközi piacvezetők elmúlt egy évét is bemutatja, valamint betekintést enged az on-line közösségi marketing, a keresés, a mobilinternet és a digitális televíziózás fontosabb hazai trendjeibe.
Olvass tovább

Magyar Minőség Háza díjat kapott

Kategória: Aktuális.

Ezúttal a Magyar Minőség Háza Díjat, illetve a Magyar Minőség eOktatás Díjat kapta meg az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által üzemeltetett Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - mely már az ötödik az elismerések sorában. A "Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ" (röviden: eSulinet Központ) új szervezeti keretekben, az eddigi feladatkört és célcsoportot kibővítve végez IKT kompetenciafejlesztést a magyar oktatási rendszerben.
Olvass tovább

Digitális egészségügy Afrikának

Kategória: Aktuális.

Az Ericsson az ENSZ együttműködési hivatalával közösen, a távközlés felhasználásával juttatja el a mobil egészségügyi alkalmazásokat és szolgáltatásokat (m-egészségügy), valamint a távgyógyítást Afrika vidéki területeire. Az ENSZ Digitális Egészségügyi Kezdeményezésének alapítótagjaként az Ericsson újabb lépéssel járul hozzá a világméretű szegénység visszaszorítására irányuló Millenniumi Fejlesztési Célok (Millennium Development Goals, MDG-k) eléréséhez.
Olvass tovább