Lemondott az NHH elnöke

Kategória: Aktuális.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke lemondott megbízatásáról. Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-iki hatállyal tudomásul vette.
Olvass tovább

Új kreatív vezetők az Insomnia Reklámügynökségnél

Kategória: Aktuális.

Karrier Új kreatív vezetők érkeztek az Insomnia Reklámügynökséghez: Bóta Balázs kreatív igazgatóként, de la Torre Dániel pedig művészeti vezetőként erősíti az ügynökség csapatát. Az Insomnia Reklámügynökségnél mindketten céljuknak tekintik, hogy eddigi tapasztalataikkal új lendületet adjanak a kreatív csapatnak, s akár szakmai megmérettetéseken is bizonyítsák rátermettségüket, hozzáértésüket.
Olvass tovább

Új mobil-pályázatokat hirdet az NHH

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet lefedettségének növelése érdekében új mobilszolgáltatók piacra lépését lehetővé tevő pályázatokat hirdetett meg, jelentette be Pataki Dániel, az NHH elnöke. A pályázatok nyomán a magyar piacon akár két új mobiltelefon-szolgáltató is megjelenhet és 15 évre szóló frekvenciahasználati jogosultságot szerezhet.
Olvass tovább

A felére kell csökkenteni

Kategória: Aktuális.

Az Unióban évente mintegy 2,5 milliárd SMS-t küldenek a felhasználók roamingolás közben. Brüsszelben Viviane Reding EU biztos és Pataki Dániel, az NHH és az ERG elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy várhatóan még az idei évben a felére fog csökkenni az Unióban a roaming környezetben küldött rövid szöveges üzenetek ára, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az ERG a hang- és az SMS-roaming szabályozása mellett egyelőre nem javasolja a mobilinternetezés árának szabályozását
Olvass tovább

Egyszerűbb és gyorsabb lesz

Kategória: Aktuális.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, valamint Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője (HFJK) 2008. július 4-én, pénteken, együttműködési megállapodást írt alá több mint húsz hazai kiskereskedelmi- és három nagykereskedelmi ADSL-szolgáltató - a Magyar Telekom, az Invitel és a UPC - vezetőivel az egyszerűsített ADSL-szolgáltatóváltásról.
Olvass tovább

Tilos a ”röghöz kötés”

Kategória: Aktuális.

A belföldi konzultáció és a sikeres EU-s notifikáció után a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa közzétette a nyilvános, helyhez kötött telefon kiskereskedelmi hozzáférési piacaira vonatkozó határozatait. A határozatokkal az NHH újabb fontos lépést tett a korrekt hűségszerződések kikényszerítése érdekében, mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke, mivel megtiltja, hogy a szolgáltatók a hűségszerződésekben indokolatlan és aránytalan feltételekkel korlátozzák a fogyasztók választási szabadságát és a versenyt.
Olvass tovább