Piac és szabályozás a versenyképes médiáért

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal, a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja és a Média Content Consulting közös konferenciát szervezett. A rendezvény - a piaci szereplők, az érintett hatóságok, a tudományos élet és a fogyasztói érdekképviseleti oldal együttes részvételével - a televíziós műsorszolgáltatás versenyjogi és versenypolitikai kérdéseit elemezte.
Olvass tovább

Dr. Csernus vesézi a független ügynökségek vezetőit

Kategória: Aktuális.

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) Független Ügynökségeket tömörítő tagozata (FÜGE) tárgybeli kutatására alapozva ismertségnövelő kampányt indított. Az ügynökségi összefogással készült munkához a korábban a Megyer Consulting által végzett kutatás szolgáltatott alapot.
Olvass tovább

Privy Council iroda Pekingben

Kategória: Aktuális.

A Privy Council Communications PR ügynökség, illetve testvérvállalata a GPS Capital Public Affairs ügynökség közös képviseleti irodát nyitott Pekingben. A Communications First cégcsoporthoz tartozó két vállalat (ehhez a csoporthoz tartoznak még a Political Capital Institute, a Green Capital és a Health Capital szakpolitikai elemző és tanácsadó cégek is) 2008. november 1-jén nyitotta meg hivatalosan képviseleti irodáját. Együttműködő partnerük a kínai Keeway Consulting Ltd.
Olvass tovább

Új tulajdonos

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a System Consulting Zrt. irányítást szerezzen a Vértesi Erőmű Zrt. felett. A System Consulting Zrt. 2008 májusában vásárolta meg a Vértesi Erőmű részvényeinek 98,178 százalékát. A vevő által irányított vállalkozás-csoport (a továbbiakban: System-csoport) fő tevékenysége a villamosenergia kereskedelem.
Olvass tovább

Ismét megtévesztette a fogyasztókat

Kategória: Aktuális.

A fogyasztói csoportokat szervező Euro Credit Consulting (ECC) Kft. 2006 júniusától 2007 októberéig a fogyasztókat megtévesztő módon népszerűsítette tevékenységét - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A versenyhatóság által korábban már többször elmarasztalt vállalkozásnak most 14 millió forint bírságot kell fizetnie.
Olvass tovább