Követhetetlenek a hazánkba érkező EU források

Kategória: Kutatás.

Az ELTE TÁTK és a Soteria Alapítvány közös kutatása szerint elsődlegesen a forráshiány enyhítésére használják fel az Európai Unió társadalmi programjaiból lehívható anyagi támogatásokat. A szakértők szerint Magyarország rendkívüli mennyiségű pénzt hív le, ellenben ezek felhasználása a megcélzott társadalmi csoportok helyzetében nem hoz javulást.
Olvass tovább

A Carbon Group és a Próbakő nyerte a Médiaunió tenderét

Kategória: Aktuális.

"Rajtad is múlik a fogyatékkal élő emberek integrációja!" szlogennel indítja 2010-es megakampányát a pozitív társadalmi változások eléréséért tavaly életrehívott Médiaunió. A társadalmi célú kampány tervezésére és levezénylésére idén is pályázatot írt ki az Alapítvány, amelynek elnöksége és szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok közül a Carbon Group és a Próbakő Kommunikáció közös munkáját ítélte legjobbnak.
Olvass tovább

Együttműködés az újságírás oktatásban

Kategória: Aktuális.

A Népszabadság Ringier Oktatási Alapítvány és a Zsigmond Király Főiskola közös képzéseket indítanak a 2009-2010-es tanév második félévétől. A megállapodás keretében, a jövőben, mind a nyomtatott, mind az elektronikus újságírás területén, a politikai-, sport-, magazin és minőségi bulvár- szakújságírói képzésekben vesz részt a Népszabadság Ringier Oktatási Alapítvány.
Olvass tovább

7. Szabadfogású Számítógép-verseny

Kategória: Aktuális.

Hetedik alkalommal hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány a 19 év alattiak számára a Szabadfogású Számítógép-versenyt. Az idén nem csak a T-Home, hanem a T-Mobile is támogatja az eseményt, hiszen szívesen állnak olyan kezdeményezések mellé, amelyek ösztönzik az innovációt és a fiatal generáció alkotókedvét.
Olvass tovább

Indul a 2010-es társadalmi célú kampány téma-jelölése

Kategória: Aktuális.

Javában zajlik a Médiaunió Alapítvány 2009-es kampánya, mely "Nincs de, Rajtad is múlik!" szlogennel az egészségmegőrzés, a megelőzés népszerűsítésére fókuszál. A Médiaunió Kuratóriuma a most futó kampánnyal párhuzamosan meghirdeti a 2010-es kampányra vonatkozó pályázatát. 2009. március 13-tól április végéig civil szervezetek és egyének, intézmények és szervezetek jelölhetnek témát 2010-re.
Olvass tovább