Megnyílt a WIZZ bécsi bázisa

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A Wizz Air megnyitotta legújabb bázisát a bécsi nemzetközi repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel. A WIZZ egyúttal öt új járatot indított Bécsből Valenciába, Rómába (Fiumicino), Máltára, Bariba és Tel-Avivba. A bázis 570 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről, és több mint 200 új közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál 2019-ig. (BrandTrend)
Olvass tovább

A Lufthansa átveszi első Airbus A350-900-asát

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

2016. december 19-én a Lufthansa Csoport átveszi első Airbus A350-900-as típusú repülőgépét, amely a világ legmodernebb szélestörzsű, hosszú távú utakra használt repülőgépe, és amelynek állomáshelye a Lufthansa müncheni központi repülőtere lesz. Az új gép első menetrend szerinti járatát jövő év február 10-én teljesíti majd München és Delhi között. (BrandTrend)
Olvass tovább

Airbus: 32 ezer új gépre lehet igény 2034-ig

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Airbus előrejelzése szerint a következő 20 évben 32 ezer új repülőgépre lehet igény a világban, 5 ezer milliárd dollár értékben. John Leahy, az Airbus ügyvezető igazgatója a párizsi Le Bourget Légi Szalonon tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a jelenlegi 19 ezer darabos flotta megduplázódhat, 38 ezerre nőhet, 13 ezer gépet gazdaságosabbra cserélhetnek. Az éves utasforgalom pedig minden évben 4,6 százalékkal nőhet az előző évihez viszonyítva, a legtöbb utas pedig  kínai és amerikai belföldi járatokon utazhat tíz év múlva – tette hozzá. Az új gépek jelentős része, 22 ezer darab keskenytörzsű gép lehet, 8100 szélestörzsű és az Airbus 1550, úgynevezett VLA (nagyon
Olvass tovább