Kategória: Aktuális.

A Deutsche Telekom és a Cisco közösen alakított ki felhőalapú VPN (virtuális privát hálózat) szolgáltatást kifejezetten kis- és közepes vállalkozások számára.

“A digitális technológiák elterjesztése a KKV szektorban a gazdasági növekedés egyik alappillére egész Európában. A virtuális és felhőalapú szolgáltatások új lehetőségeket teremtenek arra, hogy a KKV-k számára könnyen elérhetővé váljanak a nagyvállalati szintű informatikai szolgáltatások. Az egyre mindennaposabbá váló biztonsági kockázatok világában bármely digitális szolgáltatás legfontosabb jellemzője a biztonságos hozzáférés. Ezért döntöttünk úgy, hogy felhőalapú informatikai szolgáltatásaink új generációjának bevezetését a felhőalapú VPN-nel kezdjük”- mondta Lakatos Péter, a Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A felhőalapú VPN szolgáltatás egy online önkiszolgáló portált biztosít az ügyfelek számára, amelyen keresztül egyszerűen kiválaszthatják, megrendelhetik és aktiválhatják az igényeik szerinti biztonságos és skálázható internet szolgáltatásokat. A szolgáltatási portfólióban megtalálható a fiókiroda-szintű, telephelyek közötti és távoli elérésű titkosított VPN, továbbá a tűzfal és internetbiztonság szolgáltatás is, amelyek mindegyike havi előfizetéses formában érhető el.

Az ügyfelek egy kezelőfelület segítségével követhetik nyomon a szolgáltatások működését, továbbá néhány kattintással módosíthatják szolgáltatáscsomagjukat, például növelve a felhasználók számát vagy a sávszélességet. A szolgáltatáslétesítés automatikusan és valós időben történik a DT adatközpontjában.

Az új termék bevezetése a Deutsche Telekom vállalati szintű „Pan-IP” projektjének keretében történik, amely nem csupán az infrastruktúrát, hanem a működési és üzleti modellt is érinti. A szolgáltatás megvalósításának technológiai előfeltétele az egységes infrastrukturális architektúra és a közös (hálózati) nyelv, az Internet Protocol (IP) megléte volt.

Az új felhőalapú VPN a DT első páneurópai IP hálózaton nyújtott olyan kereskedelmi forgalomba kerülő szolgáltatása, amelyben a hálózati funkciókat virtualizált adatközpontok nyújtják. A szolgáltatás első lépésben Horvátországban, Magyarországon és Szlovákiában érhető el, és elsősorban a több hazai és/vagy nemzetközi telephellyel is rendelkező KKV-k jelentik a célcsoportját.

“Mint az a Cisco Éves Biztonsági Jelentéséből is kitűnik, az informatikai rendszerek elleni támadásokat már igen kifinomult módszerekkel követik el. Ez komoly kihívás elé állítja a KKV-kat. Egyrészt meg kell védeniük a számítógépeiken és mobil eszközeiken tárolt céges adatokat és meg kell felelniük a jogi és szabályozói követelményeknek, miközben szembesülnek az informatikai biztonsági szakértelem fontosságával és a kapcsolódó költségekkel”- tette hozzá Dalos Ottó, a Cisco Deutsche Telekom együttműködésért felelős regionális vezetője.
(BrandTrend)