Kategória: Aktuális.

Mindezek ellenére előző héthez képest nincs változás a bankok rangsorában: a devizahiteles hírek miatt a legtöbb banknál nőtt a híraktivitás az előző héthez képest. A pénzintézetek többsége közleményben tájékoztatott az elszámolással kapcsolatos tudnivalókról.

Az OTP az OTP Bank Liga első tavaszi fordulója miatt tudott az élre kerülni, csaknem megduplázta előző heti elérését. Az MKB is sportszponzorációi révén őrizte meg második helyét, lemaradása azonban jelentősen nőtt: a listavezető OTP megjelenései a bankszektor médiazajának csaknem felét tették ki.

A devizahiteles- és sporthíreken kívül a Sberbank magyarországi kivonulása került a napirend élére. A bankcsoport leányvállalatai iránt előzetes érdeklődést az OTP és az Unicredit is mutattak.

A bankszektorhoz kapcsolható megjelenések átlagosan a teljes médiazaj 6-8 százalékát teszik ki. Az aktivitás mélypontját, 5 százalékék alá süllyedve, a karácsonyi-újévi szezonban érte el. Az elmúlt héthez képest az arány több mint két százalékpontot emelkedett, több hónapos rekordot érve el.

TOP 10 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top10 bank

TOP 5 bank által elért fogyasztók száma (millió fő, becslés – IMEDIA Kft.)

top5 bank

A bankszektor részesedése az országos médiazajból (IMEDIA Kft.)

bankszektor reszesedese(BrandTrend)