Kategória: Aktuális.

A hírtelevízió igazgatótanácsa a Párizsban tartott ülésén megbízta Michael Peterst, a televízió elnökét, hogy folytasson exkluzív tárgyalásokat annak érdekében, hogy a Sawiris család egyik, Naguib Sawiris által vezetett cége részesedéshez jusson az Euronews tőkéjében. A 35 millió eurós tőkeemeléssel az egyiptomi vállalkozás 53 százalékos részesedéshez juthat a hírtelevízióban.

A növekedési program illeszkedik a csatorna európai küldetésébe, és összhangban áll az Európai Bizottsággal aláírt partnerségi megállapodással. Az egyiptomi tőkeemelést a részvényesek közgyűlésének is jóvá kell hagynia, de erre csak a jelenleg folyó tárgyalások után kerül majd sor.

“Az elmúlt évtizedben a Euronews híddá vált a nemzetek között. Az európai perspektívának köszönhetően a csatorna iránt egyre nő az érdeklődés az Európai Unióval határos országok részéről” – mondta a csatorna elnöke. “Fel akarjuk gyorsítani a növekedésünket. Naguib Sawiris érkezése fantasztikus lehetőséget jelent a Euronewsnak. Ez a befektetés a fejlesztési tervünk gyors megvalósítását teheti majd lehetővé, az európai közszolgálati misszió örökségének megtartása mellett” – tette hozzá Michael Peters.
(MTI – BrandTrend)