Kategória: Aktuális.

“Kevés vállalat tudhat magáénak olyan nem mindennapi sikersorozatot mint amit a Ford produkált az emúlt években Magyarországon. Ebben vállalatunk sokszorosan díjnyertes modellporftólióján felül meghatározó szerepe van a helyi felső- és középvezetésnek, és az általuk irányított nagyszerű csapatnak, így Kővágó-Laky Andreának, eddigi ügyvezetőnknek, és az ő feladatkörét átvevő Szamosi Viktornak, korábbi kereskedelmi igazgatónknak” – fogalmaz Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója.

A magyar ügyvezetői széket egy európai szinten is kiemelt feladatkör ellátására cserélő Kővágó-Laky Andrea tanulmányai befejezését követően, 21 évvel ezelőtt csatlakozott a Fordhoz, ahol a kereskedelmi területen változatos feladatokat betöltve megjárta a ranglétra minden fokát, mielőtt 2005-ben, mindössze 31 évesen a vállalat magyarországi ügyvezetője lett. Vezetése alatt a hazai szervezet nem csak az értékesítések tekintetében produkált kiemelkedő eredményeket, de számos egyéb tekintetben is Európa legjobbjai között teljesített: több éve Magyarországon a legmagasabb mind a dolgozói, mind a márkakereskedői elégedettségi mutató a Ford európai szervezetén belül, de például piaci részesedésben is kimagaslót alkotott a hazai csapat, így tavaly már csak Angliában sikerült a magyarországinál magasabb eredményt elérni.

A magyarországi ügyvezetői pozíciót az idén tizedik éve betöltő Kővágó-Laky Andrea a jövőben a Ford Európa egyik kiemelten fontos projektjét vezényli majd le, Operációs Rendszerekért felelős igazgatóként, a Ford európai márkakereskedői hálózatának megreformálásában végez majd meghatározó munkát.

“Az elmúlt tíz évben abban a szerencsében volt részem, hogy a Ford magyarországi ügyvezető igazgatójaként egy európai és világszinten is kiemelkedő csapatot vezetve, és egy hasonlóan kiemelkedő, elkötelezett márkakereskedői hálózattal együtt dolgozva vihettem sikerre a vállalat magyarországi értékesítéseit” – fogalmaz Kővágó-Laky Andrea. “Tíz év után ugyanakkor eljön az idő, hogy az ember új kihívások után nézzen, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen a vállalat életében kiemelt jelentőségű projekt levezénylésére kapok lehetőséget. Nagy izgalommal nézek az új feladatkör jelentette kihívások elé, amelynek kapcsán sokszor módom nyílik majd együtt dolgozni a hazai csapattal, akikre mindig jó szívvel emlkészem majd vissza, és akiket Szamosi Viktor vezetése alatt a legjobb kezekben hagyok.”

„Az elmúlt években egy nagyszerű értékesítési csapatot vezetve, a többi osztályon dolgozó kiváló kollégákkal, és egy rendkívül elkötelezett márkakereskedői hálózattal együtt dolgozva, egy inspiráló, hatalmas szakmai tapasztalattal és rendkívül széles látómezővel rendelkező ügyvezető igazgató vezetése mellett értük el a mind a hazai piacon, mind a Ford európai szervezetén belül kimagaslónak számító eredményeket” – fogalmaz Szamosi Viktor. „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Kővágó-Laky Andreát kővetően én kaptam meg a lehetőséget a magyarországi ügyvezetői igazgatói pozíció betöltésére, és a nagyszerű magyar csapat vezetésére. Andrea kétségkívül magasra tette a lécet, munkáját elismerés övezi az iparágban és azon kívül egyaránt, én pedig mindent megteszek majd, hogy felnőjek ehhez a feladathoz, és az elmúlt évekhez hasonló sikerekre vezessem a hazai csapatot” – teszi hozzá az újonnan kinevezett ügyvezető igazgató.
(BrandTrend)