Kategória: Aktuális.

A szerelmet és romantikát megörökítő válogatásban többek között láthatóak a világ leghíresebb csókjai Gustav KlimtőlEdvard Munch-tól, és Banksy-től, Vincent Van Gogh Délutáni Pihenője, valamint a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében lévő Örök tavasz című August Rodin-szobor.

Gustav Klimt - A csók - gigapixel

Látogasson el a Google Kulturális Intézetének oldalára, ahol megnézheti, hogy a művészetben hogyan dolgozták fel a szerelem és a romantika témáját Banksy-től Van Gogh-on át, Tsukioka Yoshitoshi-ig.

A Valentin-napi gyűjteményben külön erre az alkalomra Gustav Klimt Csók című festményéről gigapixeles felbontású fotót is készítették, így a rendkívüli részletességú képen az egyes ecsetvonásokat is megvizsgálhatja.

Fedezze fel a művészek szerelmes világát Renoir Vidéki táncával, nézze meg, hogy a csók hogyan ihlette meg Anh Chang HongotEdvard Munch-ot és Giovanni Giulianit. Pillantson bele szerelmes életképekbe: egy sétára a földeken vagy egy parkban, esetleg egy 16. századi lakodalomba.

Ha ihletet kapott és kifejezné érzéseit, nézzen után, hogyan küldtek Valentin-napi üzeneteket az emberek az idők során a kézzel írott levelektől a telegramon át a Twitterig és az Instagramig.
(BrandTrend)