Kategória: Aktuális.

Az Identity Theft Resource Center adatai alapján 2014-ben 783 bejelentett adatbiztonsági incidest történt, amelyek során 82 millió magánszemély, és ennél is több ügylet adataihoz fértek hozzá jogosulatlanul. A 783 esetből 43 banki adatokkal, vagy hitelekkel volt kapcsolatos, veszélyeztetve ezzel több mint 1.1 millió személy pénzügyi adatait.

Annak ellenére, hogy a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények és a kereskedők számára elsőszámú feladat a biztonságos fizetés követleményeinek való megfelelés, a fogyasztóknak tudatában kell lenniük azoknak a legfrissebb információknak, amelyek ismeretében biztonságban tudhatják pénzügyi adataikat. Ezért a PayPal azt javasolja, tegyünk egész évre érvényes újévi fogadalmat.

Infografika_PayPal_02_2015

Ismerkedjen meg a digitális tárca szolgáltatással! A digitális tárca nem csak könnyebbé teszi a zsebeinket, amikor elhagyjuk otthonunkat, de segítségével teljes nyugalommal intézhetjük pénzügyeinket. A PayPal kínálja az egyik legbiztonságosabb globális  digitális tárca szolgáltatást a fogyasztóknak: a fizetéseket a legújabb tiktosítási eljárással védik, a tranzakciókat a nap 24 órájában folyamatosan ellenőrzik. Mivel a szolgáltatás eszközfüggetlen Android, Blackberry és iPhone készülékeken is használható. Mindez bárki számára lehetővé teszi, hogy szinte bárhonnan biztonságosan tudjon fizetni mobilkészülékéről.

Védje eszközeit jelkód zárral! A mobil tranzakciók számának növekedésével a biztonságra is egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, amellyel megvédhetjük az okos eszközökön tárolt pénzügyi információinkat. Bár a digitális tárca magasabb fokú biztonságot jelent, továbbra is ki vagyunk téve annak, hogy elveszítjük, vagy ellopják a mobilkészülékünket. A legegyszerűbb megoldás, amivel megvédhetjük értékes adatainkat és az azt tartalmazó készüléket, hogy létrehozunk egy jelkódot. Ezzel kizárhatjuk, hogy bárki jogosulatlanul hozzáférjen készülékünkhöz. A piacon kapható okostelefonok többsége rendelkezik a jelkód funkcióval – némelyik ujjlenyomat azonosításra is képes – és a funkció bekapcsolása csak náhány percet vesz igénybe.

Válassza a biztonságosabb fizetési megoldásokat! Az emberek gyakran ódzkodnak tőle, hogy online vásárlás esetén megadják bankkártyájuk adatait, miközben elfeledkeznek róla, hogy vannak más fizetési megoldások is. A PayPal a bankártyás fizetések alternativájaként kínál biztonságos megoldást online fizetésre. A szolgáltatás mint fizetési opció népszerű weboldalak millióin érhető el.

Végül, mindig érdemes megbizonyosodni arról, hogy a weboldal, amelyen vásárolni készülünk biztonságos-e. Ennek ellenőrzésére egy egyszerű példa, hogy megnézzük a weboldal URL címét. A URL elején mindig a Hypertext Transfer Protocol, vagyis rövidítve a HTTP található. Egy “S” betű a a rövidítés végén  (HTTPS) az angol secure (biztonság) szó első betűjére utal, és azt jelzi, hogy a weboldal olyan biztonsági szinttel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fizetési információk biztonságos kommunikációját. Ugyancsak a biztonságos weboldalra utal az URL-lel szemben látható lakat ikon is.

Tomer Barel, kockázatkezelési vezető, PayPal
(BrandTrend)