Kategória: Aktuális.

2014-ben továbbra is tart az üzleti mobil előfizetők körében az átalánydíjas, korlátlan tarifa csomagok népszerűsége, amelyek megjelenésével kiszámíthatóbbá váltak a vállalkozások mobil kiadásai. Számukra kedvezően hat a telco piacon már évek óta tartó csökkenő ártrend, amelynek hátterében az intenzív szolgáltatói verseny, a kedvezőbb szolgáltatási díjak, a korlátlan hang- és mobiladat díjcsomagok megjelenése, és az egyre olcsóbban hozzáférhető okos eszközök állnak. Ugyanakkor a vállalati szegmensben az ügyfelek választásait nem kizárólag az ár határozza meg, a magas kiszolgálási szint és megbízható szolgáltatások mellett a partnerségen alapuló ügyfélkiszolgálásnak és az elérhető kiegészítő szolgáltatások széles választékának is kiemelt szerep jut. – derül ki a Telekom KKV ügyfeleire vonatkozó 2014-es adataiból.

Korábban a KKV-ék egy szűkebb, jellemzően vezetői körnek vásároltak csak okos eszközöket, ám ez az elmúlt év telekomos tapasztalata alapján új fordulatot vett, és egyre több munkatársat vonnak be céges mobil flotta-szolgáltatásokba, köszönhetően az elérhető áron beszerezhető, és a jövőben további választékkal bővülő okos eszközöknek, a gyors ütemben terjedő szélessávú 4G hálózatnak, és a kedvező tarifáknak. Az üzleti ügyfelek jól fogadták az integrált, azaz a mobiltelefonálást és mobilinternetezést egyben kínáló ajánlatokat is, amelyek várhatóan idén is keresettek maradnak.

„A kisvállalati szegmensben egyre többen ismerik fel a megbízható telekommunikációs háttér fontosságát és azt, hogy hogyan profitálhatnak a napi üzletmenet könnyebbé válásából. A vállalati informatikai piac évek óta folyamatosan bővül, a KKV-k számára nyújtott informatikai szolgáltatások iránt egyre nagyobb igény mutatkozik, ennek köszönhetően tavalyhoz képest az idén várhatóan 3%-kal nőnek a Telekom számára releváns részpiacok” – mondta Lakatos Péter Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

Tavaly informatikai eszközökre és szolgáltatásokra költöttek a leginkább növekvő mértékben; mintegy 70%-al nőttek az ilyen irányú beruházások a Telekom KKV ügyfelei körében. Ezen belül a legtöbbet a havi díjért elérhető notebook-okra szántak, az ezirányú költések meghatszorozódtak, de nőttek az irodai szerverekre, és felhő alapú, irodai szolgáltatáscsomagra szánt összegek is. A notebook kínálaton belül nemcsak az alacsonyabb értékű gépek fogytak, a vásárolt laptopok 17%-a felsőkategóriás termék volt.

A látványos növekedés hátterében az áll, hogy a költségérzékeny kkv-ék előnyben részesítik azokat a megoldásokat, amelyek révén kiszámíthatóvá, tervezhetővé válnak kiadásaik, és a beruházás nélküli, havidíjért elérhető informatikai eszközök, és szolgáltatások – amelyek hátterét a szolgáltatók által kínált felhő alapú technológiák biztosítják – éppen ilyenek. Felismerték, hogy nem szükséges részükről külön szakértelem, hiszen a szolgáltató gyakorlatilag egy használatra kész, dobozos irodai csomagot ad át nekik, és számukra is ellenőrizhető módon, megbízhatóan végzi a folyamatos fejlesztést, terméktámogatást, mindezt egy fix, havonta fizetendő díjért.
(BrandTrend)