Kategória: Aktuális.

2015. február elejétől új szervezeti struktúrát alakít ki a Mediaworks. A hatékonyabb működés és a cégcsoport portfóliójában rejlő potenciálok jobb kihasználásának érdekében a  vállalat új szervezeti egységet hoz létre Napilap üzletág néven, amely a korábban elkülönülten működő Közéleti és Gazdasági, Regionális és Sport üzletágak összevonásával jön létre.

Hanák Tamás a Mediaworks Hungary Zrt. megalakulása óta a vállalat Közéleti és Gazdasági Üzletágának az igazgatói posztját töltötte be. 2006-tól dolgozik a Népszabadság Zrt-nél előbb, mint hirdetési igazgató, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató helyettes.

A többek között nyolc megyei napilapot, a Grátisz lapcsoportot, a Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot valamint a napilapokhoz kapcsolódó időszaki kiadványokat és online portálokat magában foglaló Napilap Üzletág a vállalat legnagyobb szervezeti egysége, mintegy 400 munkavállalójával. Az üzletág-igazgató munkáját a jövőben új feladatkörben Póré László, mint regionális lapigazgató, valamint Sinkovits András, sportlapokért felelős lapmenedzser segíti. Sinkovits András korábban marketing menedzserként dolgozott a kiadóban Póré László új feladatköre mellett továbbra is megtartja Baranya és Tolna megyei kiadóvezető-főszerkesztő pozícióját.

Papp Gábor a Sport, Szórakoztató és Regionális Média igazgatója közös megegyezéssel távozik a cégtől.

„Papp Gábor személyében egy elkötelezett, professzionális és precíz, ugyanakkor lendületes és fáradhatatlan vezetőt ismerhettem meg, aki az évek során a Nemzeti Sporttal és a Blikk csoporttal elért mindennapos sikerek mellett új, jövőbe mutató üzleti területeken is bizonyított a Ringier majd később a Mediaworks szervezetében. Gábor irányításával kezdtünk bele a televíziós produkciók gyártásába, koncertszervezésbe és a jegyértékesítésbe is. Mind startégiai mind pedig üzleti szempontból sokat tett a kiadóvállalat jövőjéért miközben kíváló kapcsolatokat ápolt a külső partnerekkel és a vállalatcsoporton belüli munkatársakkal is. Szeretném megköszönni Gábornak az elmúlt közel hét éves, kölcsönösen sikeres és eredményes tevékenységét és nagyon sok sikert kívánni neki a jövőben.” – nyilatkozta Mihók Attila, a Mediaworks vezérigazgatója.

Az átszervezés a Mediaworks más üzeltágait nem érinti, így a a jövőben cégcsoport kiadói tevékenysége három fő terület köré csoportosul: a Napilap, a Női és Gasztro és a Digitális Média területeire.

„A Mediaworks legnagyobb és legfontosabb tevékenységét, a napilapkiadást vonjuk össze egy közös vezető irányítása alá. Magyarország legnagyobb eléréssel rendelkező napilap-portfóliója számára az átszervezés megteremti a lehetőséget az előfizetési, terjesztési és hirdetési területeken való további fejlődésre, új üzleti lehetőségek kiaknázására. Hanák Tamás és Póré László több mint 20 éves hazai média-tapasztalata, valamint Sinkovits András friss energiája új lendületet és versenyelőnyt biztosít  napilapjaink számára.” – mondta Mihók Attila.
(BrandTrend)