Kategória: Aktuális.

Az EP Gazdasági és Szociális Bizottság közmeghallgatásán szerzett tapasztalatokról számolt be az EASA ügyvezetőségi ülésén Oliver Gray, az EASA vezérigazgatója.

A téma napirendre tűzése nem minden előzmény nélküli, hiszen a „jobb szabályozás – better regulation” kérdése, és ennek részeként az önszabályozás, mint szabályozási forma vizsgálata már korábban is az EU napirendjén szerepelt.

Oliver Gray

“Fontosnak tartottam kiemelni, hogy nem elég a reklámipar szándéka és jól kialakított önszabályozó rendszere, de a további sikerekhez a kormányok szándéka is kell arról, hogy a szabályozási eszköztárban a jogi szabályozás mellett az önszabályozásnak is szerepet szánnak” – fogalmazott Oliver Gray. “Rákérdeztem a digitális terület szabályozás kérdésére is, és érdekes volt hallani Ansip digitális területért felelős biztos válaszát, amely szerint fontos a szabályozás, de nem a túlszabályozás” – tette hozzá Oliver Gray.

“Jó látni, ahogy az önszabályozás kérdését egyre többször és egyre magasabb szinten tárgyalják. Az elnökségi ülésünkön az EU alelnökkel Frans Timmermanssal a jobb szabályozásért felelős EU alelnökkel való találkozó szervezéséről, és az őszi brüsszeli elnökségi üléshez kapcsolódóan a reklám önszabályozás rendszerének további EU-s kommunikációjáról is döntöttünk” – tette hozzá Fazekas Ildikó, az EASA ügyvezető elnökségének tagja, az ÖRT főtitkára.
(BrandTrend)