Kategória: Aktuális.

Kapás Boglárka kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok  úszónő és Osváth Richárd kerekesszékes vívó már megkezdte a felkészülést az idei szezonra, és ezzel együtt a 2016-os Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokra. A fiatal sportolók a 2012-es londoni olimpián és paralimpián már bizonyítottak, Bogi 800 méter gyorson hatodik helyezést ért el, míg Ricsi a tőrözők egyéni küzdelmében bronzérmet vihetett haza. A két fiatal tehetség az idei évtől még keményebben küzd azért, hogy a 2016-os olimpiára csúcsformába lendüljenek.

Az Intrum Justitia követeléskezelő cég hosszú ideje fontosnak tartja, hogy a magas színvonalú pénzügyi szolgáltatások mellett a vállalat által fontosnak tartott társadalmi ügyek képviseletében is szerepet vállaljon. Éppen ezért úgy döntött, hogy az idei évtől egészen a 2016-os Riói Olimpiáig olyan tehetséges fiatal sportolók mellé áll, akik kiemelkedő tehetségük és elhivatottságuk révén méltó példaképként szolgálnak mindannyiunk számára. Bogi és Ricsi olyan fiatalok, akik nemcsak eredményeik által, de személyiségükkel is értéket képviselnek, és akiknek az Intrum Justitia által nyújtott támogatás valódi segítséget jelent az olimpiai felkészülés ideje alatt.

Kapás Boglárka, a mindössze 21 éves úszónő a Szingapúrban rendezett 2010-es első nyári ifjúsági olimpián Magyarország első ifjúsági olimpiai aranyérmét nyerte nagy fölénnyel. A 2013-as világbajnokságon 400 méter gyorson ötödik helyezést ért el, a 2014-es dohai rövidpályás világbajnokságon 800 méter gyorson negyedik, 400 méter gyorson pedig ötödik lett.

Januártól nemcsak hazai, de külföldi edzőtáborok is várják a legkiválóbb magyar úszókat, így Bogi is teljes erőbedobással edzhet az arizóniai, majd a floridai, több mint három hetes edzőtáborban, ahol technikáját, erejét és állóképességét is folyamatosan fejlesztik. Áprilistól pedig már a nemzetközi versenyeken bizonyíthat, elsőként Hollandiában, majd Olaszországban és Oroszországban is.

De nemcsak Bogi, Osváth Ricsi paralimpikon is nagy erőkkel készül a 2016-os Riói Paralimpiára. Az erdélyi születésű vívó – miután egy orvosi hiba miatt kerekesszékbe kényszerült -, ezt követően Magyarországon folytatta sportolói pályafutását. A Szatmárnémeti SK egykori tőrvívója jelenleg a magyar kerekesszékes-válogatott oszlopos tagja. A 2014-es lonatói Világkupa-versenyen Ricsi férfi tőrben arany-, kardban ezüstérmet nyert, Egerben a Hungarian Open kerekesszékes vívó világkupa versenyen  veretlenül zárta a selejtezőket, és aranyérmet szerzett.  A decemberi hongkongi vívó Világkupa-versenyen ötödik lett férfi tőrben, idén májusban pedig a montreali és pisai vívó Világkupa-versenyen küzd majd a kvótáért.
(BrandTrend)