Kategória: Aktuális.

A Fidelity Worldwide Investment portfolió menedzserei azt tanácsolják a befektetőknek, figyeljék azokat a cégeket, amelyek már most felülnek az IT piacot megmentő hullámra.

Az Internet of Things (IoT) innovációi közé tartozik például a Nest számos terméke is: a hőmérsékletet alvásciklus szerint szabályozó rendszer, a fűtést távozásunkkor lekapcsoló termosztát vagy éppen a fűtést felkapcsoló szabályozó, amely érzékeli, hogy amikor már úton vagyunk hazafelé. A Jawbone olyan fitnesz karkötőt fejlesztett ki, amely például a futási sebességünk alapján változtatja a playlistünkön a zenéket.

internetofthings

„Aki most lemarad az Internet of Things újdonságairól, nagyobbat veszíthet, mint azok, akik az 1990-es években nem látták meg az internet adta értékesítési lehetőségekben a potenciált” – foglalta össze a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show tanulságait Christopher Moore, a Fidelity portfolió menedzsere. Moore szerint az IoT területe azért is izgalmas befektetés a jövőre nézve, mert nem csak termékek értékesítésről, hanem termék innovációról is szól, melyben a fiatalabb korosztályt megcélzó, hálózatba kapcsolt intelligens eszközök jelentik a jövőt.

Az IoT a befektetők számára nem csak abból a szempontból érdekes, hogy az IT piacon milyen versenyhelyzeteket hoznak majd az új eszközkapcsolások, de azt is érdemes lesz figyelni, hogyan változtatja majd meg a jelenség az üzleti modelleket. Dmitry Solomakhin, a Fidelity munkatársa szerint azok a vállalatok lehetnek sikeresek, amelyek már most befektetnek az IoT adta lehetőségekbe és az új technológiák mentén különböztetik meg magukat a versenytársaktól, ilyen lehet többek között a GE és a Nike is.
(BrandTrend)