Kategória: Aktuális.

Kalamár Tamás nyilatkozata:
“Bár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet.
Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közttől.
Kihívásokkal és sikerekben gazdag tizenhét év volt: meghonosítottunk egy műfajt, a napi sorozatot. A Barátok közt azóta is töretlenül áll a nézettségi listák csúcsán.  Sikerünk egyik titka, hogy a történetmesélésre koncentráltunk, az emberi kapcsolatokra, ügyelve arra, hogy a témák, és a karakterek magyarok legyenek. Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint  a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek – prosztatarák, mellrák – társadalmi elfogadtatása, amelytől ez a sorozat  igazán a mi életünkről szól.
Mindezt nehéz lett volna kitűnő csapat nélkül elérni, a színészektől a ruhásokig, a kellékesektől a világosítókig, az operatőröktől az asszisztensekig, az íróktól a rendezőkig stb. Sok új álmot tudtunk együtt megvalósítani. Magyarországon az elsők voltunk, akik elkészítették az első magyar telenovellát, a Szeress most!-ot 88 epizódban. Elsők voltunk, akik egy profi websorozatot forgattak, a Csalfa karmát. És elsők között voltunk abban is, akik Európában napi sorozathoz rendszeresen használták a zöld háttér technológiát.
Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik segítettek ebben. Köszönet jár a hűséges nézőknek, akik nélkül nyilván nem lenne a Barátok közt az ország legkedvencebb sorozata. Köszönet az RTL Klubnak, az anyavállalat managementjének és nem utolsó sorban a sajtó munkatársainak.
Majd két évtized után ideje váltani, átadni a stafétabotot a következőnek.  S kihasználni az időt feltöltődésre, hogy újult erővel új kihívások elé nézhessek.
Azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, tehát ezt teszem. Sok sikert a következő 17 évhez.
Viszontlátásra!”

UFA Magyarország nyilatkozata:
“Kalamár Tamás 1997 óta áll kreatív irányítóként és készítőként Magyarország legsikeresebb TV-sorozata, a “Barátok közt” mögött, és ezzel televíziós történelmet írt. Mióta a sorozat 1998. október 26-án először került képernyőre, naponta milliós közönségnek nyújt szórakozást. Legjobb éveiben a sorozat 60%-os piaci részesedést meghaladó nézettséget ért el a 18-49 éves korcsoportban.
Amellett, hogy az RTL KLUB sikeresen vezette be és ápolja azóta is a sorozat arculatát, Kalamár Tamás jó történetek iránti különleges érzékének köszönhető, hogy a sorozat a kiélezett piaci versenykörnyezetben még ma is vezeti a nézettségi listákat.
Kalamár Tamás azonban nem csupán a “Barátok közt” sikerének volt élharcosa, hanem az első magyarországi telenovella, a “Szeress most!”, illetve az első professzionális web-sorozat, a “Csalfa karma” készítésekor is ő képviselte a megvalósításhoz szükséges kreatív erőt.
Valamennyi munkatárs nevében szeretnénk köszönetet mondani Kalamár Tamásnak nagyszerű munkájáért és rendületlen lelkesedéséért, amellyel a nézőket társadalmi szempontból fontos témákkal, igényesen szórakoztatta.
Kalamár Tamás utódja Rozgonyi Ádám lesz. Rozgonyi Ádám 1999 és 2006 között rendezőként már részt vett a “Barátok közt” alakításában, és számos más mű létrehozásában dolgozott szerzőként és rendezőként. Széles körű tapasztalatával, kiváló vezetői képességeivel és kreativitásával Rozgonyi Ádám új feladatkörében, kreatív producerként fogja gazdagítani a “Barátok közt” csapatát, és velük közösen írja majd tovább a sorozat sikertörténetét.
Rozgonyi Ádám munkáját meghatározó módon segíti vezető íróként Josie Ward (2011. márciusa óta) és line producerként Radnai György (1998. októbere óta), ezzel biztosítva a vezetői csapat munkájának folytonosságát.”
(BrandTrend)