Kategória: Aktuális.

A Spotify egy olyan „felhő” alapú zenei streaming szolgáltatás, amelynek segítségével a zeneszeretők számok millióit érhetik el, csupán internetkapcsolatra,  regisztrációra és az alkalmazás letöltésére van szükségük hozzá. Nem kell többé időt pazarolni a kedvenc számok begyűjtésére, sem elfoglalni velük a számítógép, okostelefon vagy egyéb digitális eszköz tárhelyét, mivel azokhoz a „felhőből” lehet hozzáférni. A Spotify népszerűségét jelzi, hogy világszerte már több, mint 50 millió aktív felhasználója van, összesen 58 országból. A szolgáltatás magyarországi indulása óta a hazai felhasználók száma is folyamatosan nő.

Az ingyenes szolgáltatás mellett már a Premium verzió is hozzáférhető a magyar zenerajongók számára: ez év júniusa óta elérhető a Telekom Music díjcsomagjaiban.

A globális Spotify népszerűségi listát 2014-ben a férfi előadók kategóriában Ed Sheeran, a női előadók közül Katy Perry vezeti, a legkedveltebb zenekar pedig a Coldplay volt. 2014-ben a legtöbben Pharel Williams Happy című dalát streamelték, és Hozier Take tu Church című dalát osztották meg. (Forrás: https://news.spotify.com/hu/)
(BrandTrend)