Kategória: Aktuális.

Rangos díjat nyertek el az MVM Magyar Villamos Művek és az A38 Hajó együttműködésében megvalósuló „fényprojektek”. A Kreatív magazin Craft Award versenyén a Legjobb fénytechnika kategória első díjasa lett „A38-MVM Fényfestés és A38-MVM Fényműhely fénytechnikai megoldásai”, amelyeket a nemzetközileg is jegyzett Kiégő Izzók vizuális művészeti csoport, illetve neves vendégművészek valósítanak meg.

Az A38 Hajó az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. együttműködése 2010-ben indult. A nagy sikerű „A38-MVM Fényműhely” és „A38-MVM Fényfestés” programsorozat idén negyedik éve varázsolja el a vizuális művészet és a könnyűzene rajongóit. A közös munka eredményeként létrejött sorozat küldetése, hogy hazai és nemzetközi sztárelőadók koncertjein és művészek munkáin keresztül mutassa be a fiatal generációnak a villamos energia innovatív és kreatív felhasználási módjait. A környezetbarát LED fényforrások alkalmazása új színt hozott a budapesti szórakozóhelyek világába, illetve a fényjáték erősíti a zenei produkciókat is, hiszen nemcsak a koncerttér fényei, de a hajó külső megvilágítása is együtt lüktet zenéjükkel.

Az „A38-MVM Fényműhely” eseményein a közönség a megszokottnál látványosabb, különleges fény- és vizuális megoldásokat élhet át. Fénytechnikát a legtöbb „hagyományos” koncerten alkalmaznak, itt azonban 3D vetítés, térben elhelyezett, különböző mélységű síkok, kivágott felületek, illetve mapping-technika hoz létre egyedülálló hatást.

A havonta megrendezett „A38-MVM Fényfestés” során az A38 Hajó kiállítóterme telik meg képzőművészeti, multimédiás installációsorozatokkal. A három-négy napon keresztül, sötétedés után feltűnő, speciálisan e helyszínre készült 3D-vetítések, interaktív bemutatók és fényszobrok többek között a Kiégő Izzók, illetve Bordos László Zsolt,  Fledrich Péter, Nagy Gábor Holland, Balogh Zsolt multimédiás művészek egyedileg tervezett és megépített munkái.

„Az MVM Csoport, nemzeti energetikai társaságcsoportként nem csupán a gazdaságban, a kultúrában is értéket teremt. Az MVM évek óta kiemelten támogatja a művészeteket, ezen belül is a zeneművészetet. A klasszikus zene hazai és nemzetközi tehetségeinek felkutatása és bemutatása mellett célunk, hogy elérjük a márkaorientált, gazdasági és értékválasztásában is tudatos fiatalokat, hiszen ők társaságcsoportunk jövőbeni sikerének, illetve a környezetbarát és fenntartható energetikának is a letéteményesei” – mondta Nagy Csilla, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója. „Az A38 Hajó évek óta kedvelt helyszíne, szórakozóhelye az említett közönségnek, ezért hívtuk életre az „A38-MVM Fényműhely” és az „A38-MVM Fényfestés” programsorozatokat, ahol különleges látvány és fényinstallációkkal tesszük egyedivé a koncerteket. Az MVM Csoport modern és sikeres vállalat, amely azért dolgozik, hogy Magyarország mind a gazdaság, mind a kultúra terén a régió éllovasává váljon.”

Az elmúlt években több mint száz koncert és installáció jöhetett létre az MVM és az A38 Hajó együttműködésében. A hazai és nemzetközi könnyűzenei élet sikeres előadói közül idén többek között a Ladánybene 27, a Middlemist Red, az Ivan & The Parazol, Szabó Balázs Bandája, a Fish!, a Subscribe és a Belga, lépett fel telt ház előtt a hajón, speciális vizuális effektekkel színesített koncertjén, korábban pedig a Budapest Bár, a Quimby, a PASO, a Kiscsillag, a Shantel, a Hiperkarma, a VHK, Judy Jay, az Irie Maffia, a The Slackers és Fábián Juli koncertje szerepelt a programsorozatban.
(BrandTrend)