Kategória: Aktuális.

Már most több mint 28 ezer kép érkezett a 24 európai ország részvételével meghirdetett, mindenki számára nyitott, CEWE „Gyönyörű Világunk” (Our Beuatiful Word) fotópályázatra, amely egyértelműen mutatja, hogy minden várakozást meg fog haladni a 2015. március 31-én záruló verseny nevezőszáma. Már az előző alkalmakkor is 30, illetve 44 ezer képből választhatott a zsűri, a 2010-11-es évben pedig az első és a második helyen is magyar fotósok végeztek. A dobogó legfelső fokára akkor Pathó Károly állhatott, aki a nyertes fotót Romániában készítette egy öreg, táncoló párról, a második helyezett Plaszkó Noel szokatlan perspektívájú képe lett.

KérczTibor_Virágot a zsűrinek!

A jelenlegi versenyen – ahol hat kategóriában lehet indulni, úgy mint emberek, épületek, közlekedés és infrastruktúra, sport, tájak, valamint természet – is jók a hazai pályázók kilátásai, hiszen a havonta kiemelt három legjobb között már most is több magyar kép szerepel. Novemberben Kércz Tibor Virágot a zsűrinek! című képe, míg szeptemberben Gönczöl Gábor Körte alkotása nyerte el az ítészek tetszését. Míg az előbbi, Tihanyban készült fotó egy különleges pillanatot kapott el, amikor egy kíváncsi ürge mezei aszatot szagolgat, addig a Körte valójában egy prágai lépcsőház fotója sajátos nézőpontból. A szeptemberi top 3-ban, igaz román színekben, pedig Erdős Attila Arany hullámok című alkotásán csodálhatunk meg egy gyönyörű búzamezőt a naplementében.

GönczölGábor_Körte

A havi díjazástól függetlenül mindenki esélyes a végső fődíj, a CEWE Photo Award megszerzésére. Hiszen egy, külön az utolsó nagy válogatásra összeállított, neves szakemberekből, újságírókból és fényképészekből álló zsűri fogja valamennyi képet újból elbírálni. Az értékelés során elsősorban a felvétel minőségét (fókusz, exponálás, kompozíció) figyelik, valamint a kép mondanivalóját vizsgálják a pályázat témájával összefüggésben. A fotó összbenyomásának a kategória kiválasztásától egészen a képi megformálásig tökéletesnek kell lennie. A fődíj nem kevesebb, mint egy 450 ezer forint értékű fotós felszerelés, valamint egy 1,5 millió forintos, az Artistravel által szervezett exkluzív fotós utazás.

„A különböző kategória-, havi és ország győzteseket is tekintve mintegy 1000 darab nyeremény vár gazdára, megközelítőleg 24 millió forint összértékben! Ez is azt bizonyítja, hogy a CEWE – amely nem csak Magyarországon, hanem egész Európában piacvezető a fotókidolgozás és a fotókönyv készítés terén – mennyire komolyan gondolja a pályázatot. Számunkra külön öröm, hogy Németország mellett mi vagyunk a legnagyobb képfeltöltők, a magyarok nem csak szeretnek fotózni, de kiemelkedőek is ebben, ezt bizonyítják a korábbi eredmények is” – emelte ki Zoboki Zoltán, a CEWE Magyarország ügyvezetője.
(BrandTrend)