Kategória: Aktuális.

Még mindig síbalesete következményeitől szenved Michael Schumacher . Pár napja publikus, hogy Philippe Gaydoul divatcége, a Navyboot és Jet Set elfordulnak Schumachertől. A nyilvánosság előtt emiatt veszíthetnek imidzsükből.

Nem könnyű a döntés Schumacher szponzorainak – írja a bluewin. Több millió frankot fizetnek évente és a végzetes baleset miatt nem jutnak ellenszolgáltatáshoz. Megtehetik, hogy ebben a helyzetben magukra hagyják a Forma 1 bajnokot ? Egyrészt a gazdasági szempontokat nem hagyhatják figyelmen kívül, másrészt nem tesz jót a nyilvánosság előtti megítélésüknek, ha ezt teszik.

Ez akét márka az első, akik kiszállnak. Már nyilatkozott is erről Gaydoul szóvivője a múlt hétvégén az Aargauer Zeitung-nak. Részletekről nem beszélt.

schumiFoto: blog.mercedes-benz-passion.com

A szerződést 2010-ben írták alá. Akkor Philippe Gaydoul elnök, a Gaydoul Group tulajdonosa, a Navyboot és a Jet Set többségi tulajdonosa a müncheni sajtótájékoztatón a következőt mondta: “A találkozásunk és a partnerség Michael Schumacherrel egy áldás számunkra. Egyrészt, ő segít nekünk, hogy szakértelemmel építsünk egy high-tech Navyboot-ot. Másrészt, az ikonikus márkaaktív sport karrierje  új lendületet ad majd a Jet Set-nek, és segít, hogy felhívja a figyelmet a világban. Michael Schumacher nagy karizmája ennek a márkának a nagykövete.

A dötnés oka gazdasági jellegűlehet, hisz Gaydoul és Schumacher inkább barátokként mint üzleti partnerekként léptek fel. A két divatcég valószínűsíthetően évi 5 millió eurót fizetett.
(bluewin, BrandTrend)