Kategória: Aktuális.

Közismert tény, hogy az egyetemi és főiskolai kommunikációs hallgatók tanrendjében döntően elméleti tananyag szerepel, ugyanakkor a munkaerő-piac elsősorban a gyakorlatban jártas juniorokat igényel. Ezért általános jelenség, hogy a munkába álló kezdőknek szinte „újra kell tanulniuk” a szakmát.

A Kodolányi János Főiskola eddig is nagy súlyt helyezett a gyakorlati képzésre, de ezt a jövőben még inkább erősíteni kívánja. Ezért együttműködési megállapodásokat köt különféle cégekkel, intézményekkel abból a célból, hogy hallgatói „éles” helyzetben ismerjék meg és gyakorolják a mindennapi kommunikációs munkát. A B. Swan Partners az első ügynökség, amellyel a Főiskola ilyen jellegű megállapodást kötött.

A közös munka a jövőben kiterjed gyakornokok fogadására, a főiskolai tehetséggondozó programban való együttműködésre, a TDK dolgozatot készítő hallgatók mentorálására. Ezen kívül az ügynökség részt vesz a nagyobb pénzigényű kutatási projektekben, illetve az ezekhez szükséges pályázati programokban.

„A megújult oktatási rendünk központjában a gyakorlati képzés áll” – mondta Dr. Szabó Péter rektor. – Ennek kiteljesítéséhez sok céges és intézményi partnerre van szükségünk, amelyek egyfajta külső képzőhelyként működnek. Nagyon örülök, hogy első kommunikációs ügynökségként a B. Swan Partners-szel sikerült szerződést kötnünk.”

Dr. Sós Péter János, az ügynökség ügyvezető igazgatója, egyben címzetes főiskolai tanár hozzátette: „Mi már eddig is fogadtunk gyakornokokat a Kodolányiról. Az együttműködés most kiszélesedhet, elsősorban olyan közös kutatásokkal, amelyek nem csupán a hallgatóknak jelentenek majd munka-tapasztalatot, de ügyfeleinknek és – végső soron – az egész szakmának hasznosak lehetnek.”

Az együttműködés kezdete már a most következő félév lehet.
(BrandTrend)