Kategória: Aktuális.

Advent első vasárnapján, november 30-án a nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, a Szent István Bazilika előtti tér idén is hazánk legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élményével várja a térre látogatókat. Sötétedés után fél óránként kezdődik a fényfestés; a 37×28 méteres homlokzaton színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre.

A vásár középpontjában a gyermekek legnagyobb örömére ebben az évben is az ingyenesen használható, 200 nm-es korcsolyapálya és a fényekkel dekorált óriási karácsonyfa áll. Hétvégenként korisuli és táncház várja őket, a Tisztelet Társaságánál kézműves programokba kapcsolódhatnak be. A tér és a belváros ünnepi fényei varázslatos hátteret adnak egy téli sétához; az alpesi tájakat idéző Hüttében bárki kedvére melegedhet, megpihenhet egy rövid időre, míg a tér kapujában felállított, idén még látványosabb fénykapu remek helyszín közös fotók, közös emlékek gyűjtéséhez.

A vásárba látogatók közel hatvan kiállítónál válogathatnak minőségi, kézzel készített ajándéktárgyak között vagy kóstolhatjuk végig az ünnepi szezon legnépszerűbb finomságait, fűszeres forró italokat vagy épp street food újdonságokat. A tér mesebeli hangulatú faházai mellett a Zrínyi utcában is gőzölgő, finom ételek és italok várják a családokat, baráti társaságokat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei szeretettel és egy mézeskalács szívvel várnak mindenkit, aki szeretne hozzájárulni az adventi adománygyűjtéshez. Sütödéjükben bárki bekapcsolódhat a „szeretet.éhség” mézeskalácsok elkészítésébe is. Az Angyalok a Bazilikánál program keretében a vásár jótevői is figyelmességekkel készülnek, hogy ezzel is felhívják rá a figyelmet, az advent a törődés, egymásra figyelés időszaka.
(BrandTrend)