Kategória: Aktuális.

„A borvidéki alapanyagokra épülő kompozíció közös eleme, hogy a fogásokat minden esetben villán tálalják fel, de hogy végül milyen étel kerül a vendég elé, az az egyes vendéglátóhely konyhafőnökének személyes ízlésére és kreativitására van bízva” – mondta el a helyszínen Pauli Zoltán házigazda.

Mokos-VF

A műhelymunka során hat helyi vendéglátó mellett (Bock Óbor Étterem, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Malatinszky Présház, Mandula Étterem és Bor Bár, Mokos Pincészet, Tenkes Csárda) Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha Étterem konyhafőnöke is bemutatta gondolatindító kreációját. A közismert séf fekete kenyérrel díszített, céklavörösre festett kecskesajttal, zöld alma falatkákkal tálalt bikaherével, valamint nyúlcombra és csülökre komponált finomságokkal inspirálta az egybegyűlteket. A Bock Óbor Étterem részéről Nemesné Barbara konyhafőnök libamájas, céklás, halas falatokat kínált, borra és pezsgőre épülő mártásokkal. Koncz Tamás, a Tenkes Csárda séfje saját gyümölcsökre, mangalica kolbászra és borjúmájra hangolt magyaros falatkákkal és a csárda kedvelt túrógombócával bűvölte el a közönséget, míg a Mandula étterem séf párosa, Kozma Szabolcs és Molnár Péter, hordódongán installált villákon tálalta a házigazda kedvenceit. A Villányi borvidék leglelkesebb pincészetei közül a Malatinszky -, Mokos -, Gere Tamás és Zsolt Pincészetek Villányi Falatkái is hozták a hely szellemét. Volt itt kocsonya, véres hurka, kacsamáj, házi zöldfűszerek, csokis kerti gyümölcsök és sok-sok sikeres ötlet.

Mandula-Villányi-Falatok

A Villányi Falatok néven kapható fogások összetétele a friss alapanyagoktól függően szezonálisan fog változni, a Szent Márton nap utáni időszak – amely a portugieser és a Villányi borvidék hívó hónapja – minden valószínűséggel a libahúsra és a kiskerti zöldségekre, az újborokra hangolt ízeket csalogatja elő.

Tenkes-modell-VF

„A helyi alapanyagok használatát szorgalmazó Villányi Falatok bevezetésével, egyértelműen a Villányi borvidékhez, azon belül a pincegazdákhoz, vendéglátókhoz köthető, friss helyi terméket szerettünk volna bemutatni. A régóta dédelgetett ötletünk megvalósítása most vált  időszerűvé, hiszen a borvidéki vendéglátásban a borok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap  a gasztronómia is. A tudatos borfogyasztók nyitottak és kíváncsiak a hely ízeire, ennek bemutatására hivatott a játékos és kreatív Villányi Falatok. Büszkék vagyunk arra is, hogy immáron két villányi étterem részesült komoly nemzetközi elismerésben. A (Gere) Mandula Étterem és Bor Bár és a Bock Óbor Étterem törekvéseit a francia Gault Millau étteremkalauz – a 2015-ös magyar kiadásában – szakácssapkával jutalmazta” – mondta Becker Leonóra, a Borút elnöke.
(BrandTrend)