Kategória: Aktuális.

Az év elején, Las Vegasban megrendezésre kerülő tech szupershowra több mint 160.000 látogatót – elsősorban iparági szakembereket, üzletembereket és újságírókat – várnak a szervezők közel 150 országból.

A világ legnagyobb innovációs fesztiválja a javában zajló digitális ipari forradalom összes fontos trendjét és mozzanatát mutatja be egy helyen. A kiállításon kiemelt figyelmet kapó szenzor- és okostechnológia egyre fejlettebbé és kifinomultabbá válik, és egyre nagyobb erővel tör be mindennapi életünk szinte minden területére: autóinkba, otthonainkba, sporttevékenységünkbe vagy éppen az egészségmegőrzésbe. A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek, így többek között saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, a viselhető eszközök, a robotika vagy éppen a drónok.

A CES-en az egyik leghangsúlyosabb terület a rohamtempóban fejlődő járműipari innováció lesz. Rekordszámú, összesen 11 nagy autógyártó – az Audi, a BMW, a Chrysler, a Ford, a GM, a Hyundai, a Mazda, a Mercedes, a MINI, a Toyota és a Volkswagen mutatja majd be legfrissebb intelligens megoldásait. Többek között terítékre kerülnek a legújabb sofőrnélküli, karambolmegelőző és járművek közötti kommunikációs technológiák is.

„Az okostechnológia egyre inkább átszövi az autóipart, melynek köszönhetően a közlekedés egyre biztonságosabbá, gazdaságosabbá és kényelmesebbé válik. Ezzel párhuzamosan a vásárlók számára is hangsúlyosabb szerepet kap, hogy mennyire intelligens egy autó. Innovációs szempontból ez az egyik legizgalmasabb terület jelenleg, ezért is növeljük évről-évre a szerepét a CES-en” – mondta Gary Shapiro a CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Társaság) elnök-vezérigazgatója.

A technológia robbanásszerű fejlődése, a különböző okoseszközök és az ezekbe épített szenzorok alapvetően változtatják meg életmódunk szinte minden aspektusát. A CES egy külön kiállítóteret szentel az „életstílus technológiának”, melynek keretében bemutatásra kerülnek a mindennapi életünket befolyásoló legfrissebb tech trendek az oktatás, a család, a fitnesz, az egészség, a gyerekek, az idősek és a viselhető eszközök tematikája köré csoportosítva. Ehhez kapcsolódóan szintén kiemelt figyelmet kapnak a szinte már mindenhol – okostelefonjainkban, különböző fitneszkütyükben, ruhákban, játékokban, autókban – jelenlevő szenzorok, melyek lehetővé teszik, hogy a legkülönbözőbb valós idejű adatok elemzésével és az így lehetővé váló testre szabással életünk, munkánk és a szabadidőnk eltöltése, egyszerűbb és hatékonyabb legyen.

A CES 2015 grandiózus, több mint 191 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt.
(BrandTrend)