Kategória: Aktuális.

Manapság az okostelefonok, tabletek és az ezekhez tartozó alkalmazások a legtöbb utazó számára nélkülözhetetlenek – derült ki a HRS szállásfoglalási oldal által támogatott felmérésből. Az új, csúcstechnológiára épülő világ a hotelekhez is utat talált: vendégkönyv helyett táblagépek, szobakulcsok helyett okostelefonok, távirányítók helyett pedig alkalmazások jelentek meg. Így a szállodaipar is alkalmazkodik vendégei új felhasználói szokásaihoz.

A tanulmány szerint Németországban a vendégek 27 százaléka például szívesebben működtetné a világítást, a légkondicionálót és a televíziót ugyanazon a kijelzőn keresztül, mint külön távirányítók és kapcsolók használatával. Ami a technológiát illeti, az üzleti utazók körében már kívánságként jelenik meg, hogy otthoni körülményeket teremtsenek számukra. Globálisan 44 százalékuk szavazott az alapfelszerelésként rendelkezésére álló táblagép mellett, 23 százalékuk pedig laptopot szeretne a szobájába.

Photo_1CNovotel_Muenchen_Messe

Számos hotel felismerte, eljött az idő, hogy fokozottan összpontosítsanak a technikai újdonságok integrációjára szálláshelyükön belül. Az osztrák Stegersbach-ban található  Falkensteiner Balance Resort hotelben például minden szobában található egy konfigurált Samsung tablet, amit a vendégek ingyenesen használhatnak. Ezeken többek között találhatunk friss napilapokat, információt az aktuális időjárásról, valamint egy rövid bemutatót a szálláshelyről és környezetéről. A tablet nem csupán a jól ismert tájékoztató mappák helyettesítésére használható, azoknál sokkal többet nyújt: a kommunikáció és az értékesítés csatornájaként szolgál. Így a vendégek hívhatják a szobaszervizt, visszajelzést adhatnak a szálloda vezetőségének, asztalt foglalhatnak az étteremben, kerékpárt vagy kocsit bérelhetnek. Ezen felül a szálloda saját wellness részlegében a táblagépen keresztül ingyenes időpontok foglalhatóak nap mint nap.
(BrandTrend)