Kategória: Aktuális.

A társaság Magyarországon piacvezető az egészséges életmód termékcsoportban, és már elindította az értékesítési hálózatának a nemzetközi kiépítését is. A társaság a részvény-értékesítés sikeres lezárása után kéri a törzsrészvényeinek a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriába történő bevezetését.

A tőzsdére lépést komoly előkészület előzte meg, melynek során a vállalat vezetése a lehető legalaposabban elemezte a piaci környezetet és a várható kockázatokat. Az elmúlt években az egészséges életmódra való törekvés rendkívül fontossá vált a fejlett országokban és már egyre inkább Magyarországon is. Az egészséges életmód koncepciója köré termékek és szolgáltatások nagyon széles köre épült és az egészségtudatos vásárlók létszáma a várakozások szerint tovább bővülhet. A fogyasztói szokások lehetséges változásait szakemberek követik és térképezik fel, ám tényleges alakulásukra inkább becslések adhatóak.

A jelenlegi tendenciákból arra lehet következtetni, hogy hosszabb távon a szegmensben az erős, jelentős piaci részesedést elérő, széles termékpalettájú, klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott márkáknak és a kidolgozott üzleti stratégiával rendelkező társaságoknak lehet csak esélyük.

schobert-norbi-norbi-update

„A részletes analízis sokat segített abban, hogy megfelelően meg tudjuk határozni az értékesítési árfolyamot. Úgy gondoljuk, hogy az általunk várt idei és jövőbeni teljesítmény alapozza meg a 990 forintos árszintet. Részletes, négy éves üzleti tervet építettünk fel, a hazai és főként a nemzetközi terjeszkedés számos forgatókönyvét alakítottuk ki. Andre Agassi mindegyikben szerepet kapott, mint olyan „marketing beruházás”, amely rövid időn belül megtérül a társaság számára. A most induló terjeszkedés célkeresztjében Európa áll, többségében a hazainál népesebb és vásárlóerőben is erősebb országokkal. Az elmúlt években természetesen mi, jelenlegi tulajdonosok hittünk az Update-ben ezért megtakarításainkat fejlesztésébe fektettük, a társaság így érkezett el a részvény-értékesítéshez és a tőzsdei bevezetéshez” – mondta Schobert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.

A jelenleg személyes tulajdonában lévő védjegyek után Schobert Norbertnek nem áll szándékában ellenértéket kérni. Sőt, a lehető legrövidebb időn belül apportálni fogja a védjegyeket a társaságba. „Egyszerűen nem volt elég időnk tavasszal, a részvénykibocsátásra és tőzsdei bevezetésre való felkészülés idején arra, hogy még ezt is végrehajtsuk. Ráadásul az új Ptk. márciusi életbe lépése is bonyolulttá tette ezt. A cél az, hogy közösen, az új részvényesekkel együtt legyünk a védjegyek tulajdonosai, a helyük egyértelműen a Társaságban van” –  erősítette meg Schobert Norbert tulajdonos.

A tőkebevonás két lépcsőben zajlik. A folyamat végére alakul ki a társaság végleges tulajdonosi szerkezete és jut hozzá a friss forrásokhoz.

Amennyiben legalább 1 Mrd Ft az értékesítés, akkor a társaságnak 6,04 millió darab részvénye lesz a folyamat végén. Ebből az értékesítés során jegyzők részesedése legalább 1 millió darab lenne, ami a részvények 17%-a. Ha a maximális mennyiséget értékesítik, akkor a részvények 36%-a kerülhet új befektetőkhöz.
(BrandTrend)