Kategória: Aktuális.

A TV2 Csoport csütörtökön mutatta őszi műsorkínálatát az újságíróknak és partnereinek. A sajtótájékoztatón elsőként megszólalóYvonne Dederick, a vállalat ügyvezető igazgatója és tulajdonosa kifejtette: innováció, határozott és gyors döntések jellemzik ma a TV2 Csoportot. 2013-hoz képest idén 15%-kal többet költenek műsorkészítésre, így csoport szinten átbillent a tartalmak aránya a helyi gyártás javára (42% vásárolt tartalom, 58% helyi gyártás).

A cégcsoport idén stratégiai partnerséget írt alá a nemzetközi formátumpiac egyik meghatározó szereplőjével, a Keshet Internationallel, emellett pedig több nemzetközi filmstúdióval is megállapodást kötött. Yvonne Dederick hangsúlyozta: hosszú távon gondolkodnak, komolyan invesztálnak a vállalatba. Az idei beruházások keretében megújult az infotainment stúdió, elkészült a Mokka kert, valamint teljes felújításon ment át a jelenleg a Sztárban sztárnak helyet adó 2-es stúdió és megépült a 3-as stúdió is.

Simon Zsolt, a TV2 Csoport ügyvezető igazgatója és tulajdonosa elmondta: a kábelcsatornák dinamikus növekedésének köszönhetően a cégcsoport nézettsége portfolió szinten 16,5%-ról 17,1%-ra nőtt (18,59 % SHR, 2013 vs 2014 1-8 hó). Kiemelte: a TV2 Csoport követi a társadalmi változásokat, a nézői és fogyasztási szokások átalakulását, ezen szempontok figyelembe vételével készülnek az új műsorok, a legnépszerűbb tartalmak pedig új platformokon is elérhetőek (VOD, OTT). Ősszel pedig folytatódik a TV2 társadalmi felelősségvállalási programja, a „Süss fel nap!”.

A tulajdonosok beszéde után György Bence, a TV2 program- és hírigazgatója prezentálta a TV2 Csoport műsorait és őszi újdonságait. A vállalat megállapodást kötött a Paramount és a 20th Century Fox filmstúdiókkal. A megállapodás eredményeként nagyszabású, magyar tévében eddig még nem vetített mozifilmeket láthatnak a nézők.

A vásárolt tartalmak mellett a helyi műsorok kínálata is változatos lesz. Az infotainment műsorok jól szerepelnek: a Tények a legnézettebb híradó, a Mokka pedig a televíziónézők kedvenc reggeli magazinja. A FEM3Café szeptember 1-jén indult és minden hétköznap délelőtt látható a FEM3-on. A műsor egyik műsorvezető párosa, Berki Krisztián és Czippán Anett a sajtótájékoztató elején élőben jelentkezett be a FEM3Caféba, hogy egy rövid időre a nézők is részesei lehessenek az eseménynek.

A TV2 Csoport legfiatalabb csatornáján, a SuperTV2-n is folytatódnak a népszerű műsorok: októberben Papp Gergő új sztároknál tölt el egy-egy éjszakát a Pimasz úr Ottalszik harmadik évadában. Szintén októberben folytatódik a Kasza!.

A TV2-n a délutáni műsorsávban továbbra is látható a Maricruz és a legfrissebb sorozat, A Macska, folytatódik naponta az Édes élet, a Jóban Rosszban és egy új doku-reality, a Zsaruk. A vasárnap induló Sztárban sztár első élő adásának kamerapróbái már gőzerővel zajlanak, amelybe a jelen lévő újságírók is betekintést nyerhették.

liptai

A sajtó hónapok óta találgatta, vajon melyik műsorban debütál a csatorna legújabb sztárja, Ördög Nóra. A lepel lehullt, György Bence bejelentette, hogy Ördög Nóra lesz a november elején induló Rising Star műsorvezetője. A sajtóeseményt a szeptember 28-án induló vadonatúj kvízműsor, a Bumm! bemutatója zárta.
(BrandTrend)