Kategória: Aktuális.

A díjat idén tizenegyedik alkalommal ítélik oda a legkiválóbb hazai vállalkozóknak. A programban minden üzletember részt vehet, és jelölhető, aki megfelel a jelentkezési kritériumoknak. Ezek közé tartozik, hogy az üzletember alapítója, illetve jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező tagja a Magyarországon bejegyzett és legalább két éve működő cégének; valamint a vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető.

A díj függetlenségét és pártatlanságát az évente megújuló Független Bírálóbizottság biztosítja, akik a pályázatok alapján választják ki a díjazottakat. 2014-ben a testület tagjai: Bárány László, a MasterGood cégcsoport tulajdonosa, a Felelős Családi Vállalkozások elnöke; Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke; Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója; Galambos Márton, a Forbes magazin főszerkesztője; Legeza Péter, pénzforgalmi szakértő; Nátrán Roland, az Exim vezérigazgatója; Dr. Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels üzletágának vezetője, az EY Az év üzletembere díj 2013-as fődíjasa.

“Az EY Az év üzletembere programjában olyan vállalkozókat keresünk, akik sikeresen és jövőbe mutatóan válaszolnak a gazdasági, társadalmi változásokra és kihívásokra. Az eddigi díjazottak példái is azt mutatják, hogy a sikerhez nem elég a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálni, fenntartható és társadalmilag is hasznos üzleti modellek kidolgozására és alkalmazására van szükség. A Magyarországon több mint egy évtizede működő programnak köszönhetően a vállalkozók nemcsak bemutathatják eddigi eredményeiket, de egymás tapasztalatait is felhasználva tovább fejleszthetik cégeiket” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

A fődíjon kívül idén is három különdíjat ítélnek oda, a magyarországi program nyertese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban. A “Példakép” elismerést tavaly Majoros Béla József, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója kapta. A “Merész újító” kategóriában Árvai Péter, a Prezi.com Kft. társalapítója és ügyvezető igazgatója nyert. A “Jövő ígérete” Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. ügyvezető igazgatója lett.
(BrandTrend)