Kategória: Aktuális.

A Mercedes-Benz az új CLA Shooting Brake kompaktautó modelljét, amely az ötödik a sorban, kizárólag Kecskeméten gyártja, akárcsak a CLA négyajtós kupét. Így a Mercedes-Benz magyarországi telephelyén a B- és CLA-osztályokkal, valamint a CLA Shooting Brake modellel már három személyautó gyártása folyik.

„Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával messzemenőkig elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake variációjával erősítjük tovább“, – mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, a toscanai S-osztály coupé bemutatója keretében.

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et először ez év végén mutatja be. A modell piaci bevezetésére 2015. első félévében kerül sor.

Mercedes-CLA-Shooting-Brake

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CLA után egy további modell, az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el az ügyfelekhez világszerte. Reméljük, hogy a CLA Shooting Brake is hasonlóan sikeres fogadtatásra talál, mint a Mercedes-Benz CLA modellünk“ – mondta Thomas Geier gyárigazgató.

A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek a gyárban. 2013 januárja óta gyártják itt a gyár második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.

Az új Mercedes-Benz kompaktmodell-generáció ebben az évben is folytatta sikeres szereplését: januártól májusig bezárólag 173.318 vevő döntött a csillagos márka mellett világszerte (+24,5%). A Mercedes-Benz már a tavalyi évben is 371.399 darabbal több kompaktmodellt értékesített, mint az azt megelőző évben (+ 64,0% többet, mint 2012-ben).
(BrandTrend)