Kategória: Aktuális.

A hazánkban is vizsgált 15-24 év közötti generációra ráfér a nevetés: a hazai ifjak boldogtalanabbak a világátlagnál, aggódnak az álláskeresés miatt, de legalább kevésbé stresszesek, mint más országban élő társaik.

Mi a legnagyobb probléma, amit meg kell oldani?

Comedy_kutatas_problema

A humorcsatorna reprezentatív felmérésében arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb probléma a világon, a magyar ifjak 55%-ban jelölték be a munkanélküliséget (54% a világátlag). A globális éhezés és a gazdasági krízis ugyanannyira foglalkoztatja a hazai válaszadókat, mint a többséget, ám hogy a magyarok romantikus lelkek, jól bizonyítja, hogy 41% szerint szükség lenne „boldogságot hozni” a világra. Összesítésben 31% gondolkodott erről hasonlóan. A terrorizmustól fele annyian tartanak idehaza, mint a nagyvilágban (10% a 21%-al szemben).

Mi a siker definíciója?

Comedy_kutatas_siker

„Sírva vígad a magyar” – tartja a mondás és erre a Comedy Central felmérése is rámutat. A magyarországi fiatalok 62% vallja boldognak magát, ami nem sokkal marad el a nemzeteken átívelő átlag 70%-os boldogságérzettől. A kutatás szerint a mexikói fiatalok érzik magukat a legjobban a világon (93%), őket követik az argentinok (87%) és a brazilok (84%). A felmérés egy pontján a fiatalokat arra kérték, hogy definiálják a siker fogalmát. Itt teljes az összhang: a három legfontosabb tényező, ha az ember boldog, van egy szerető családja és olyan munkája, amit élvez. A magyar fiataloknál az utóbbi kettő helyet cserél, vagyis egy jó munkahely fontosabb a családnál.

Top15 stressz-faktor

Comedy_kutatas_stressz

Jó hír, hogy a magyarok valamivel kevésbé stresszesek a világ ifjúságánál. Leginkább az állástalálás miatt idegeskednek (64% – szemben a 45%-os átlaggal), de kiemelkedően fontosnak találják azt is, hogy célt találjanak az életben (52% – 36%). Míg a nagyvilágon csak 20% stresszeli magát azon, hogy barátot/barátnőt találjon, addig ez az arány esetünkben kirívóan magas, 56%, ami a  20%-os átlag csaknem háromszorosa.

A nevetés mindenre gyógyír és úgy tűnik, hogy a laza, ám kissé melankolikus, az érzelmekre fogékony magyar fiatalokra nagyon is ráfér, hogy a felszabadultan szórakozzanak. Ebben kíván segítségükre lenni a magyar Comedy Central is.
(BrandTrend)