Kategória: Aktuális.

Az HR-szolgáltatóként ismert Adecco fellépett a fiatalok munkanélkülisége ellen, és beindította az Adecco Way to Work program második ütemét: április végén több mint ötven országban körülbelül 10 000 Adecco dolgozó, köztük a cégcsoport vezérigazgatója, Patrick De Maeseneire, és a felsővezetői csapat kivonult az utcára, iskolákat és egyetemeket meglátogatva. Az Adecco csapatok összesen körülbelül 800 kezdeményezés keretében ingyenes képzéseket és nyílt napokat tartottak, világszerte több mint 600 000 álláskeresővel megosztva a tippjeiket és a szakmai pályafutással kapcsolatos tanácsaikat.

Továbbá 2014. május 31-ig a fiatal tehetségek az Adecco Experience elnevezésű kezdeményezésben is részt vehetnek, amelynek keretében körülbelül száz, egy hónapos szakmai tapasztalatra lehet jelentkezni, sőt egy hónapra az Adecco vezérigazgatói posztját is meg lehet pályázni.

A fiatalok munkanélkülisége az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma, amely a válság utáni felépüléssel küzdő gazdaságok számára világszerte komoly kihívást jelent. A hivatalos statisztikák rendkívül magas értéket mutatnak, ugyanakkor a nem megfelelő készségek és a vállalatok által már az frissen végzettektől is megkívánt munkatapasztalat hiánya miatt minden évben állások százai maradnak betöltetlenül.
(BrandTrend)