Kategória: Aktuális.

Budapest szívében, a Bank Centerben megnyílt iroda széleskörű adótanácsadói szolgáltatást nyújt a közép- és kelet-európai vállalatok számára. Emellett támogatja a növekvő európai ügyféligények kiszolgálását is, amelyet jelenleg a cég londoni és amszterdami irodája lát el.

A Ryan Magyarország a direkt és indirekt adózás valamennyi területén jelentős szakmai tudással rendelkező szakértői csapattal kezdte meg működését. A magyar munkatársak sokéves tapasztalattal bírnak a nemzetközi adózás, a transzferárak, az ÁFA-visszatérítés és -tanácsadás, valamint a jogszabályi megfelelés terén. Az iroda munkáját Dr. Békés Balázs irányítja, aki korábban többek között egy BIG4 tanácsadó cég partnereként dolgozott és az Európai Bizottság Adóügyi Biztosa kabinetjének is tagja volt. A jogász végzettségű, elismert szakember a belföldi, illetve multinacionális vállalatokat illetően is széleskörű szaktudásra tett szert a nemzetközi adótervezés, az európai adójog és a határokon átnyúló tranzakciók terén.

A több mint 67 nemzetközi irodával és 1800-nál több alkalmazottal rendelkező Ryan jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt években. Az Egyesült Államokban a fontosabb adótanácsadó cégek közül a leggyorsabban növekvő Ryan éves bevétele megközelíti a 400 millió dollárt.

A Ryan és fő versenytársainak növekedése a vállalati adózási szolgáltatások terén 2010 óta (Forrás: 2010, 2011, 2012, 2013 és 2014 Accounting Today Top Tax Firms listing)

ryan es vetelytarsak novekedese

„A budapesti iroda megnyitása egy újabb mérföldkő a cégünk növekedésében és abban a törekvésünkben, hogy vezető szerepre tegyünk szert a globális adótanácsadói piacon. Az új iroda révén tovább erősítjük európai jelenlétünket és elérhetővé tesszük speciális szolgáltatásainkat a Közép- és Kelet-Európában működő multinacionális vállalatok számára” – mondta el Brendan F. Moore, a Ryan európai, ázsiai és latin-amerikai működésért felelős elnöke.

„A Ryan kifinomult módszerei és rendkívüli alapossága révén sok esetben további adómegtakarítási lehetőségeket tud feltárni azoknál az ügyfeleknél is, amelyeknél versenytársak adóátvilágítást végeztek. Például 27 nagyvállaltnál a versenytársakat követő ellenőrzésünk során 140 millió dollárt tudtunk még visszaigényelni, amit a többi cég munkája során nem tárt fel” – mondta el Dr. Békés Balázs, a Ryan Magyarország és a Közép-Kelet-Európai régió vezetője. „A magyarországi irodában dolgozó tapaszalt, helyi viszonyokat jól ismerő kollégáink és a Ryan nemzetközi szakértői háttere révén lehetővé vált, hogy jelentős adómegtakarítást és növekvő pénzügyi eredményességet biztosítsunk a Magyarországon működő helyi és multinacionális vállalatok számára.”
(BrandTrend)