Kategória: Aktuális.

Május végén kereskedőházat nyit Szingapúrban Magyarország – jelentette be Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) vezérigazgatója az Akadémia Klubban tartott sajtóreggelin. A kereskedőház megnyitását követő napon, május 28-án, ExhibIT címmel B2B találkozót szerveznek a városállamban húsz magyar és száz szingapúri cég részvételével – tájékoztatta az egybegyűlteket Horváth Miklós, a Magyar Külgazdasági Szövetség (MKSZ) elnöke.

sajtoreggeli_1

Az MNKH-t a Magyar Állam hozta létre, és célja, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozások új piacokra lépését. A magyar cégek egy része ugyan szeretné termékeit vagy szolgáltatásait exportálni, de arra már nincs anyagi lehetősége, hogy a célországban saját képviseletet működtessen, ami azonban sok helyen elengedhetetlen feltétele az üzletkötésnek. Ebben tud számukra segítséget nyújtani az ország területén nyitott kereskedőház kapcsolati tőkéjével, finanszírozással és logisztikával – mondta Kerekes György.

SzokeIstvan_FaragoCsaba_KerekesGyorgy

Magyarország jelenleg 1,5-1,6 milliárd dollár értékben exportál Szingapúrba. Ennek az összegnek a növelése a cél, ezért a keleti nyitás politikájához kapcsolódóan tavaly a szingapúri magyar nagykövetség megszervezte az első szingapúri magyar napokat Enter Hungary néven. Ezt követően novemberben hazánkba látogatott a szingapúri elnök, most pedig kereskedőházat nyitunk a városállamban. Szingapúr nagyon nyitott a magyar termékekre, főleg az ICT, vagyis az infokommunikációs technológiai, valamint a mezőgazdasági és a gyógyászati szektorhoz tartozókra – fejtette ki Faragó Csaba, Magyarország szingapúri nagykövete.

szingapur

Szingapúrban nagy jelentőséget tulajdonítanak az állami szerepvállalásnak, ezért egy az állam által legitimált kereskedőház előtt olyan ajtók is megnyílnak, amelyek egy vállalkozás számára csak hosszas és nehézkes egyezetéseket követően válhatnak elérhetővé – egészítette ki Szőke István, az IJ Communicaton képviselője, a szingapúri magyar kereskedőház szóvivője.

A szingapúri ExhibIT című rendezvény az első a Connect Hungary elnevezésű roadshow során, amelyet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Magyar Külgazdasági Szövetség szervez.

A májusi rendezvénnyel fel szeretnénk hívni a szingapúri üzleti körök figyelmét az ICT területen mutatott eredményeinkre. Hazánkban számos innovatív fejlesztés jön létre, amelyek ICT piaci réseket célzó világszínvonalú megoldásokat kínálnak – mondta Horváth Miklós, az MKSZ elnöke.

A Connect Hungary roadshow több helyszínen és sok alkalommal, esetenként változó tematika szerint mutatja be Magyarország sikeres ágazatait, cégeit, termékeit, valamint magát az országot is, mint potenciális üzleti partnert. Innen származik a roadshow neve, a Connect Hungary is, hisz azt szeretnénk, ha a világban minél több országnak élő kapcsolata alakulna ki Magyarországgal – tette hozzá Horváth Miklós.

A szingapúri megnyitást követően hamarosan egy Vietnámban nyitott kereskedőház is segíteni fogja a roadshow mellett a magyar cégek külpiacokon való boldogulását – jelentette be Kerekes György.
(BrandTrend)