Kategória: Aktuális.

Évek óta mintegy félmillió magyar utazik Ausztriába, Magyarország ezzel a tíz legfontosabb küldőország közé tartozik. Ennek ellenére felmerül a kérdés, valóban ismerik-e a magyarok a szomszédos Ausztriát, annak mai oldalát? A Kogart Házban május 16-án nyíló rendhagyó kiállítás erre a kérdésre ad választ, Ausztria új, modern idegenforgalmi adottságait sorakoztatja fel. A villaépület első emeletét a bécsi dizájner, Manuela Freigang alakítja át „a szomszéd lakásává”, ahol megtekinthető többek között az osztrák divattervező, Lena Hoschek „divatkockája”.

31367_Copyright Österreich Werbung_Peter Burgstaller

Az egy hét alatt összesen négy rendezvénnyel készülnek a szervezők; 2014. május 16-án egyedülálló koncertet ad a Schönbrunni Kastélyzenekar, majd az osztrák dizájner és divattervező, Lena Hoschek tart kollekció bemutatót és workshopot. A gasztro esten Toni Mörwald séf várja a vacsoravendégeket, a záróeseményen pedig Thomas Glavinic osztrák író és a Mount Everestet első osztrákként megmászó Robert Schauer társaságában tartanak beszélgetést.

Az Österreich Werbung és a Noguchi Porter Novelli évek óta dolgozik együtt a nyári Bécs Est rendezvények eseménykommunikációján, az ügynökség legutóbb az I. Magyar-Osztrák Bortalálkozó szervezésében közreműködött. Májustól „A szomszéd lakása” kiállításon szintén projekt alapon dolgoznak majd együtt.

A rendezvényekről és a részvételi lehetőségekről bővebb információ: www.austria.info/hu/lakas.
(BrandTrend)