Kategória: Aktuális.

„Üzleti appok versenye” címmel alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet a Deutsche Telekom a közép-kelet európai régió hat országában, amelynek célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások felismerjék, milyen sokféle innovatív applikáció áll rendelkezésre, akár már most is, mindennapi munkájuk egyszerűsítésére, segítésére.  A DT, valamint leányvállalata, a Magyar Telekom, több tízezer euró értékű nyereményt ajánl fel azoknak a független fejlesztőknek, akik a legjobb, felhő alapú technológián alapuló üzleti célú alkalmazásokat álmodják meg, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kis- és közepes vállalkozások napi tevékenységét.

T_BWF_PR_01_HU

A verseny kiváló lehetőség mindazoknak a fejlesztőknek, akik népszerűsíteni kívánják applikációikat, hiszen a Telekom a legjobb, nemzetközi és hazai fronton is használható app fejlesztőjét segíti a piacra lépésben, hogy a megálmodott alkalmazást értő, és azokat majd használó üzleti közönség elé vigyék.  A legjobbak közé csak azok jutnak be, akiknek a megoldását a kis- és közepes vállalkozások valóban értékesnek, szerethetőnek tartják, hiszen a pályázott alkalmazásokra a KKV-s közönség is szavaz majd.

Az egyes országok győztesei a Telekom stratégiai partnerei lehetnek a felhő alapú technológiákban, és ezzel 6 ország összesen 1,3 millió üzleti felhasználóját érhetik el, továbbá a magyar győztes egy 10 millió forint értékű reklám kampányhoz juthat hozzá a Magyar Telekom jóvoltából. A legjobb nemzetközi startup kategória győztesét pedig a krakkói hub:raum inkubátorház akár 80.000 euróval segíti a termékének piacra juttatásában.

„A Telekom elkötelezett a kis- és közepes vállalkozások technológiai fejlesztésében, mert ez egyik alapfeltétele a Digitális Magyarország megteremtésének. A pályázat hazai kiírásával az a célunk, hogy hidat építsünk az applikáció fejlesztők és az optimális megoldásokat kereső kkv-k között, és ezáltal közösséget teremtsünk, ahol az innovatív ötletek, és az azokat kereső üzleti szféra egymásra talál. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy valósítsa meg ötletét és jelentkezzen a felhívásunkra. Ennél jobb lehetőség ugyanis ritkán adódik arra, hogy a valódi célcsoport mondjon véleményt egy ötletről” –mondta Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, aki egyben a nemzetközi és a hazai zsűri tagja lesz a verseny során.

A pályázatra olyan alkalmazással lehet jelentkezni, amely legfeljebb 250 fős cégeknek szól, böngészőben és/vagy mobil alkalmazásban illetve táblagépen érhető el, s az adatokat felhő alapú infrastruktúrában tárolja. Pályázni még csak most készülő megoldással is lehet. A tíz legtöbb szavazatot szerzett app közül, a nemzetközi és az országonkénti győztest, egy szakmai zsűri választja ki.
(BrandTrend)