Kategória: Aktuális.

Közéleti magazin kategóriában tíz televízió jutott 30,5 milliós támogatáshoz, helyi vagy körzeti információkat, sporthíreket is közlő hírműsorok gyártására hat médiaszolgáltató kapott 61,2 millió forintot, kulturális magazinműsorok készítésére pedig 13,8 millió forintot ítélt oda a Médiatanács hét helyi és körzeti televíziós szolgáltatónak.

Az utolsó, negyedik fordulóban a kedden meghozott döntés szerint a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott szolgáltatók között található a budapesti City TV, a Városi Televízió Mór, a Göd Városi Televízió, a mohácsi Csele TV, a Dunaföldvár TV, a Városi Televízió Kistelek, a Pomáz Televízió, a Csurgói Városi Televízió, a vecsési WTV Williams Televízió és a Budafok-Tétényben működő Promontor TV. Sikeresen pályázott a Nyíregyházi Televízió, a Zemplén TV, a Tatai Televízió, a Somogy TV, a Miskolc Televízió, az Ipoly Televízió, a Városi Televízió Eger, a békéscsabai Csaba TV, a DSTV Dunaújváros Televízió, a Fehérvár Televízió, a Kecskeméti Televízió és a Bajai Televízió is.

A támogatott televízióműsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 40 ezer forintos támogatáshoz jutnak, a műsorral heti 5 alkalommal kell jelentkezniük egy éven át. A heti egy alkalommal ugyanazon a napon rendszeresen jelentkező közéleti magazinokért 60 ezer, a kulturális magazin esetén 40 ezer forintos támogatásban részesülnek a szolgáltatók, a műsorszámokat szintén egy éven át kell sugározniuk.

A Médiatanács korábbi határozata szerint az idei televíziós hír- és magazinműsorokra szánt forrás 420 millió forint lesz, az első forduló jelentkezési határnapja 2014. április 9-e.
(BrandTrend)