Kategória: Aktuális.

A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely több mint 50 éve dolgozik világszerte a természeti értékek megóvásáért. Szigorú elveinek egyik legfontosabb pillére, hogy minden körülmények között teljesen függetlenül működik bármilyen politikai párttól vagy politikai mozgalomtól. A WWF – a természetvédelem jelképeként jól ismert – panda logója világszerte jogilag védett, annak használatára csak a WWF jogosult.

WWF

A WWF Magyarország vezetése a napokban értesült arról, hogy a WWF világhírű panda logóját az Új Magyarország Párt politikai kampányoláshoz használja fel. A párt a WWF védjegyét jogtalanul felhasználva a Facebook-on és plakátokon az alábbi felirattal népszerűsíti magát: „Magyar, dolgozik, heteroszexuális – Kihalásra ítélve? Nem! Új Magyarország Párt”. A WWF mint nyitott, együttműködő, sokszínű természetvédelmi civil szervezet a leghatározottabban elhatárolódik ettől, és mindenféle rasszista, homofób, részrehajló, kirekesztő magatartástól és propagandától, valamint minden egyéb politikai kampányüzenettől.

„Nemcsak jogszerűtlennek és felháborítónak tartjuk, hogy egy, a természetvédelem ügyéért küzdő szervezet jelképét bárki szélsőséges, kirekesztő ideológiák terjesztésére, népszerűsítésére használja fel, de védjegyünk etikátlan felhasználása a WWF általánosan pozitív megítélését, a hírnevünket is rontja. Ez egy önmagát adományokból fenntartó civil szervezet számára különösen kritikus, és egyértelmű veszélyt jelent a működésünkre.”nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország ügyvezetője.

A WWF világszerte politikailag független civil szervezet. A WWF Magyarország ennek megfelelően nem támogat politikai pártokat. Az Új Magyarország Párt a WWF Magyarország értesülései szerint idáig Facebook oldalukon és elsősorban Szombathelyen, plakátokon használta a természetvédelmi civil szervezet védjegyét. A WWF panda logója jogtalan használatának ténye azonban már országosan ismert. „Ezért minden jogi eszközzel fel kívánunk lépni a WWF logó jogszerűtlen, politikai célú felhasználása ellen, gátat szabva a további jogsértéseknek.”– fejezte be az ügyvezető.
(BrandTrend)