Kategória: Aktuális.

Miért sétál egy másfél méteres agy Budapest utcáin? A város több pontján is felfigyeltek a hatalmas, emberi agyat formázó figurára, amely érkezése után földalattival látogatott el a Hősök terére, ahol turistákkal fotózkodott, majd a Parlament és a Margit-sziget felé vette az irányt. A hatalmas Agy figura Spanyolország és Lengyelország után, világkörüli útja következő állomásaként érkezett hazánkba, hogy egy hét alatt felfedezze Budapestet, így felbukkanása március közepéig a város több pontján is várható.

Budapest1

A bábú a National Geographic Channel új, „Pörgesd fel az agyad!” elnevezésű kampányának képviselője, amellyel a csatorna az intelligens szórakoztatás fontosságára hívja fel a figyelmet. A NatGeo kiemelt, világszerte népszerű műsorai, az Emmy-díjra jelölt Eszement játékok, és a népszerű Tim Shaw vezette Eszement tudomány olyan interaktív televíziós agytornára hívják a nézőket, melyeknek fejtörői és tudományos kísérletei nem csak szórakoztatóak, hanem agyunk működését is bemutatják, és a szürkeállomány valamennyi sejtjét megmozgatják. Az “agyas” műsorok legújabbja, a Pedig jó ötletnek tűnt sorozat április elején indul majd a NatGeón.

Budapest2

A tévécsatorna kiemelt célja a tudományos szórakoztatás. Ennek szellemében kerül bemutatásra márciusban Carl Sagan legendás sorozatának vadonatúj, modern változata, a Kozmosz: Történetek a világegyetemről sorozat, amely az univerzum leghatalmasabb és legkisebb dimenziójú tájaira repíti a nézőket, korszerű tudományos ismeretekkel és transzcendens élményekkel meglepve őket. A Kozmosz első epizódja több mint 180 ország NatGeo csatornáján kerül bemutatásra, a csatorna történetében egyedülállóan, reklámmentes formában.

Budapest3

A „Pörgesd fel az agyad” kampány világutazó hőse, Az Agy számos ország lakóival fényképezkedett már, és ezúttal a magyarokat hívja egy közös fotózkodásra. Az Agy felbukkanásáról és az események helyszínéről a National Geographic Channel Magyarország Facebook oldalán tájékoztatják a nézőket, és a közös fotók is itt kerülnek majd megosztásra. Az Agy búcsúztatása március 14-én pénteken lesz egy budapesti bevásárlóközpontban, ahol a rendezvény résztvevői pöröghetnek és játszhatnak is vele, majd Az Agy innen folytatja útját további országokba.
(BrandTrend)