Kategória: Aktuális.

A későbbiek során elérhetővé váló rendszer működését a Mercedes-Benz egy már megrendelhető, új C-osztályban mutatta be a Genfi Autószalonon. A Google szintén dolgozik egy autós multimédiás rendszeren: amint ez piacra kerül, a Mercedes-Benz ügyfelek az Android világát is megismerhetik autójukban. Ezzel a Mercedes-Benz – miután két évvel ezelőtt bemutatta a Drive Kit Plus és a Digital DriveStyle-App kombinációját – továbbra is iránymutató marad az autós okostelefon-integráció terén. Mindezek mellett a Mercedes-Benz COMAND Online multimédiás rendszerével minden kompatibilis mobiltelefont össze lehet kötni, ami az ügyfelek számára lehetőséget biztosít a hálózathoz történő kapcsolódásra, valamint a Mercedes-Benz alkalmazások biztonságos és kényelmes használatára.

Ami összetartozik, annak együtt kell fejlődnie: az okostelefonok többé nem zárhatóak ki mindennapjainkból, az autókba integrált multimédiás rendszerek pedig manapság aktívan kommunikálnak a külvilággal – az ügyfelek számára pedig maximális kényelmet biztosít a két rendszer zökkenőmentes integrációja.

mercedes-benz_c300_bth_exclusive_line

2013 júniusában az Apple 24. WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciáján bemutatta az „iOS in the Car” (iOS az autóban), úgy nevezett ’Incar’, vagyis autóba integrált multimédiás rendszert. Időközben a vállalat CarPlay néven hivatalosan is bejelentette és elérhetővé tette az iPhone-alapú rendszert. A Mercedes-Benz egyetlen német prémium autógyártóként már a kezdetektől fogva támogatta a projektet, a Genfi Autószalonon pedig egy új
C-osztályban máris bemutatja, hogy miként működik a rendszer.

mercedes-benz_carplay_03

Amint a Google is piacra lép saját, autón belüli multimédiás rendszerével, a Mercedes-Benz ügyfelek az Android világát is használhatják majd autójukban. Azt, hogy miként nézhet ki egy Android-alapú, autóba integrált multimédiás rendszer, a Mercedes-Benz már 2011-ben lenyűgöző módon demonstrálta: az „AMG Performance Media” segítségével lehetővé vált a hossz- és keresztirányú gyorsulások kijelzése, a motortól lehívott teljesítménnyel, forgatónyomatékkal, valamint a gázpedál adott pozíciójával egyetemben. A versenypályán abszolvált köröket a rendszer rögzíteni tudja, később pedig ezeket kielemzés céljából le lehet hívni. Az ügyfelek további funkciókat is társíthatnak a rendszerhez, mint például internet-hozzáférhetőséget és WiFi hotspot-ot.

mercedes-benz_c-osztály_w205_comand_online_02

„Két évvel ezelőtt egy új trendet állítottunk fel az okostelefonok autóinkba történő integrációjával, amiből az Apple és a Google ötletet merített” – mondta Prof. Dr. Thomas Weber, a Daimler AG igazgatóságának kutatásokért, valamint a Mercedes-Benz Cars fejlesztéseiért felelős tagja. „Ügyfeleink számára egy ideális autóba integrált multimédiás rendszert kínálunk. Folyamatos fejlesztéseket végzünk az elérhető legújabb technológiák autóval történő összekapcsolásának érdekében, hogy minden Mercedes-Benz tulajdonos teljes kényelemben és biztonságban használhassa okostelefonját.”
(BrandTrend)